bezeli sürpriz

Bezeli pastaları sevenler için nefis bir tarif. İçine muz ekledim farklı meyvelerden yapabilirsiniz. burda ve burda farklı bezeli tarifler var..

Malzemeler:

hamur için:

125 r tereyağı

yarım çay kaşığı tuz

yarım su bardağı pudraşekeri

2,5 su bardağı un ayarlayın.

1 tatlı kaşığı limon rendesi

1 yumurta

1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:

yağ, şeker ve tuz mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ekleyin tekrar çırpın limon suyu ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın folyoya sarın dolapta 1 saat dinlensin

19-20 cm kelepçeli kalımı yağlayın. hamuru 3 mm kalınlığında unlu zeminde açın kalıba yerleştirin. Hafifçe yukarı doğru kaldırın. üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine 1 kase kadar kuru fasülye veya nohut ekleyin. (kabarmaması için.) önceden ısınmış fırında 175 derecede 10 dakıka sonrfasülyeyi alın tekrar 15 dakika pişirin.

Kreması için:

150 gr krema

1 muz vb.

6 yumurta

1 tatlı kaşığı limon rendesi

yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Muzu ezin çok az limon suyunu ekleyin karıştırın kararmasın. içine 1 yumurta ,4 yumurta sarısını, şekeri,limon kabuğunu ve kremayı ekleyin çırpın. Pişen hamurun üzerine dökün önceden ısınmış 185 derecede 10 dakıka pişirin üzeini folyo ile kapatın tekrar 10 dakika pişirin. 2 saat veya bir gece dolapta soğusun dinlensin.

kalan 5 yumurta akına 1 su bardağı toz şeker ,bir tutam tuz ekleyin kar beyazı olana kadar çırpın iyice katılaşsın. pastanın üzeine ortadan başlayarak sıkın. önceden ısınmış 250 derecedeki ırında kızartın. soğusun servis yapın. lezzet dergisinden..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi