yeşil incir reçeli:

malzemeler:
1 kilo yeşil incir
1 kilo şeker
750 ml. su
3 paket vanilya

3 adet karanfil
yarım limon suyu

yapılışı:

1 kilo yeşil incirin kabuklarını soyuyoruz çok az yumusayana kadar haşlıyoruz çatalı batırın hafif girerse tamam. suyunu süzüyoruz soğuk suya koyuyoruz. 1 gün bekletiyoruz. arada 4 kez suyunu deyistiriyoruz.
1 kilo sekere 750 ml. su ilave ediyoruz kaynatıp kıvamı gelince incirleri sudan alıyoruz.
incirlerin suyunu elimizle sıkıyoruz kıvamı gelmiş şerbete ekliyoruz.
20 dakika kadar kaynatıyoruz. 3 paket vanılya ve yarım limon suyunu karıştırıyoruz reçele ekliyoruz. 3 adet karanfil ekliyoruz karıştırıyoruz. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
not: incir kabukları soyulmuş olarak pazarlarda ve marketlerde satılıyor.