Ana içeriğe atla

yeşil incir reçeli

yeşil incir reçeli:

malzemeler:
1 kilo yeşil incir
1 kilo şeker
750 ml. su
3 paket vanilya

3 adet karanfil
yarım limon suyu

yapılışı:

1 kilo yeşil incirin kabuklarını soyuyoruz çok az yumusayana kadar haşlıyoruz çatalı batırın hafif girerse tamam. suyunu süzüyoruz soğuk suya koyuyoruz. 1 gün bekletiyoruz. arada 4 kez suyunu deyistiriyoruz.
1 kilo sekere 750 ml. su ilave ediyoruz kaynatıp kıvamı gelince incirleri sudan alıyoruz.
incirlerin suyunu elimizle sıkıyoruz kıvamı gelmiş şerbete ekliyoruz.
20 dakika kadar kaynatıyoruz. 3 paket vanılya ve yarım limon suyunu karıştırıyoruz reçele ekliyoruz. 3 adet karanfil ekliyoruz karıştırıyoruz. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
not: incir kabukları soyulmuş olarak pazarlarda ve marketlerde satılıyor.

Yorumlar

Nixie dedi ki…
Merhabalar...Tarifi denedim ama sıcakken bakabildim tadına fena değil.Yalniz üçte bir ölçülerle denedim malzeme ziyan olmasın diye.Suyu nerdeyse yok denecek kadar az.Bunu kendi tercihimize göre su- şeker oranını artırarak çogaltayimmi yoksa hiç dokunmayayım mı bilemedim.Düsünuyorumda yolun kenarında büyüyen meyvadan bile reçel yapıyoruz.Ben degerlendirince çok mutlu oluyorum.çok teşekkür ederim tarif için...
Nixie dedi ki…
Çok önemli bir şey söylemeyi unuttum.Erik reçeli yaparken aldığım tarifte su oldukça azdı.Erik suyunu salacağı için.O sırada bulaşığa dalınca seker karamelize oldu az birsey.Atsammi devam mı etsem diye düşünürken yanık kokusu almayinca devam ettim.İlk defa kivamli bir reçel çıktı ortaya.Simdi incirdede önce şekeri koydum biraz renk değişmeden kavurdum.Buda aynı sonucu verdi.Bu bir tesadüfmü yoksa gercekte varmı böyle bir şey...Reçel ustaları bu konuda ne söylerler acaba...

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi