Kırmızı pancar ,patates, havuç ve yoğurtlu hardal sosu ile çok leziz bir salata oldu..

Malzemeler:

3 büyük patates

3 büyük havuç

1 büyük pancar

1 kuru soğan

6 çorba kaşığı zeytinyağı

5 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı hardal

1 çay bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı kıyılmış mayadanoz

tuz

Yapılışı:

patates,havuç ve pancarın kabuklarını soyun dilimleyin ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. pancar zor pişiyor. Düdüklü tencerede çok kısa pişirin.

Soğanı rendeleyin suyunu süzerek alın. soğan suyu, zeytinyağ,limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırın. Patates, pancar ve havucu ayrı ayrı ezerek püre kıvamına getirin. Sosun yarısını ayırın ve tatlandırın. kalan sosa hardal ve yoğurt ve maydanozu ekleyin karıştırın.

Streç folyo serilmiş derin bir kaba sırayla patates, pancar ve havucu yerleştirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. ters çevirin sosla servis yapın.

not: 4 kişilik bir salata oluyor küçük bir kab kullanın. ölçüleri arttırabilirsiniz.