mantarlı etli bulgur pilavı
Bahar geldi. Havalar çok güzel, keyfim de yerinde; çünkü, istediğim kiloya, spor ve diyet yaparak ulaştım. Herkese tavsiye ederim. Bu yaptığım lezzetlerin ucundan bakıyorum; bulgurlu, mantarlı, etli bu nefis pilavı, rahmetli anneannemden öğrenmiştim. Çobanların toplayıp getirdiği mantarlarla yapardı; ama, İstanbul’da bu şansımız yok.
Malzemeler:
500 gr mantar
300 gr kuşbaşı orta yağlı kuzu eti vb.
2 su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
karabiber
servis yaparken:
taze sarımsak, maydanoz ve ayran
Yapılışı:
1- eti bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ilave edin pişsin
2- yağı tencereye alın erisin. içine doğranmış temiz mantarları ekleyin. mantarların kendı suyu gidene kadar biraz pişirin.
3- Haşlanmış eti suyundan ayırın mantara ilave edin karıştırın biraz pişirin
4- bulgur ve baharatları ekleyin karıştırın üzerini geçecek kadar sıcak et suyundan ekleyin tuzunu ayarlayın. kaynasın altını kısın pişsin. demlenince servis yapın…
Yorumlar