Ana içeriğe atla

mantarlı etli bulgur pilavı

Bahar geldi. Havalar çok güzel, keyfim de yerinde; çünkü, istediğim kiloya, spor ve diyet yaparak ulaştım. Herkese tavsiye ederim. Bu yaptığım lezzetlerin ucundan bakıyorum; bulgurlu, mantarlı, etli bu nefis pilavı, rahmetli anneannemden öğrenmiştim. Çobanların toplayıp getirdiği mantarlarla yapardı; ama, İstanbul’da bu şansımız yok.

Malzemeler:

500 gr mantar

300 gr kuşbaşı orta yağlı kuzu eti vb.

2 su bardağı bulgur

1 çorba kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

karabiber

servis yaparken:

taze sarımsak, maydanoz ve ayran


Yapılışı:

1- eti bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ilave edin pişsin

2- yağı tencereye alın erisin. içine doğranmış temiz mantarları ekleyin. mantarların kendı suyu gidene kadar biraz pişirin.

3- Haşlanmış eti suyundan ayırın mantara ilave edin karıştırın biraz pişirin

4- bulgur ve baharatları ekleyin karıştırın üzerini geçecek kadar sıcak et suyundan ekleyin tuzunu ayarlayın. kaynasın altını kısın pişsin. demlenince servis yapın…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi