Bahar geldi. Havalar çok güzel, keyfim de yerinde; çünkü, istediğim kiloya, spor ve diyet yaparak ulaştım. Herkese tavsiye ederim. Bu yaptığım lezzetlerin ucundan bakıyorum; bulgurlu, mantarlı, etli bu nefis pilavı, rahmetli anneannemden öğrenmiştim. Çobanların toplayıp getirdiği mantarlarla yapardı; ama, İstanbul’da bu şansımız yok.

Malzemeler:

500 gr mantar

300 gr kuşbaşı orta yağlı kuzu eti vb.

2 su bardağı bulgur

1 çorba kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

karabiber

servis yaparken:

taze sarımsak, maydanoz ve ayran


Yapılışı:

1- eti bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ilave edin pişsin

2- yağı tencereye alın erisin. içine doğranmış temiz mantarları ekleyin. mantarların kendı suyu gidene kadar biraz pişirin.

3- Haşlanmış eti suyundan ayırın mantara ilave edin karıştırın biraz pişirin

4- bulgur ve baharatları ekleyin karıştırın üzerini geçecek kadar sıcak et suyundan ekleyin tuzunu ayarlayın. kaynasın altını kısın pişsin. demlenince servis yapın…