Çilekli Pasta


Çilekli Pasta:

Malzemeler:

pandispanya için:

6 yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı un

yarım su bardağı nişasta

yarım çay bardağı meyve suyu vb.

1 çay kaşığı kabartmatozu

vanilya

Krema:

2 paket çilekli cremole

400 ml krema

yarım su bardağı şeker

500 gr çilek

yarım paket çilek jölesi

Yapılışı:

yumurta sarıları ve akları ayrılır. sarılarına şekerin yarısı eklenir akınada kalan şeker eklenir ayrı ayrı çırpılır. sarıları yoğunlaşınca kar haline gelmiş akla tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. un, nişasta kabartmatozu ve vanilya ayrı yerde karıştırılır elenir. karışıma iki aşamalı eklenir meyve suyu eklenir yavaş yavaş karıştırılır. 25 cm yağlanmış kalp kalıba dökülür. önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. 5 saat dinlendirin.

pandispanyayı 3 pata ayırın. kremayı şeker ekleyin yoğunlaşana kadar çırpın 1/3 ayrı bir kaba alın içine çırpılmış krem ole ekleyin karıştırın. çilekleri yıkayın dilimleyin. pandispanyayı çok az şekerli süt ile ıslayın üzerine çilekli kremadan sürün çilekleri dizin biraz daha krema sürün ikinci patı yerleştirin aynı işlemi yapın. en üst kata beyaz krema ile kaplayın. dolapta 2 saat soğutun. kalan çilekli krema ile kaplayın. 1 saat dolapta dinlendirin. çileklerle süsleyin jöleyi hazırlayın soğumasına yakın üzerine çok az dökün. tekrar dolaba alın dinlendirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi