Annem nane likörünü çok sever, bende anneler günü hediyesi; nane likörlü elma tatlısı yaptım. Tarif ‘ Barba’nın Mezeleri’ kitabından. Çok lezzetli ve hafif oldu. Pişen tatlı soğuduktan sonra içini kaymakla doldurdum. Sunumu ve rengi çok hoş, sevenlere tavsiye ederim. Tüm annelerin anneler gününü kutlarım…

Malzemeler:

4 golden elma

1 su bardağı nane likörü

1 çay bardağı toz şeker

üzerine:

kaymak veya kremşanti

vişne

Yapılışı:

1- elmaların kabuklarını soyun, ortalarındaki çekirdeği elma oyacağı ile oyarak çıkartın

2- küçük ve derin bir tencereye elmaları dizin. ortalarına tozşekeri koyun likörü boşaltın

3- ağır ateşte 20 dakika pişirin demiş ama ben yarım saat arada çevirerek ve şerbeti koyulaşana kadar beklettim

4- tencerenin kapağını kapatmayın, zira alkol alev alır.

5- soğuduktan sonra içlerini kaymakla doldurun ve süsleyerek servis yapın…