Ana içeriğe atla

baklalı enginar goncası

Bahar ayında taze küçük gonca enginarları bulmak kolay, pazarda görünce hemen aldım. Taze bakla ile zeytinyağlı yemeğini hazırladım, nefis oldu…

Malzemeler:

6 adet küçük enginar – temizlenmiş alın- evde temizlemesi çok zor

250 gr taze bakla

yarım limon suyu

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 iri soğan

dereotu

tuz

Yapılışı:

1- taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir. Enginarlar yıkanır. büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır.

2- soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir. enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir. suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir

3- şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır. ince doğanmış dereotu serpilir. soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tel kadayıflı kek

portakallı şifon kek

yumurta akı ile yapılan limonlu kek