Ana içeriğe atla

portakal soslu çanaklar

Sunumu ve lezzetiyle Yeni yıl sofralarına çok yakışacak bir tarif. Portakal yerine limon vb. yapabilirsiniz. tarif 425 gr. dan ben kremanın ölçülerini değiştirdim.

Malzemeler:

Hamur için:

1/2 su bardağı erimiş ılımış tereyağı

2 çorba kaşığı silme pudraşekeri

2 yumurta akı

1/2 su bardağı un

yarım paket vanilya

Portakal sosu için:

2 yumurta sarısı

1 su bardağı portakal suyu

1 çorba kaşığı portakal rendesi

1 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

üzerini süslemek için kremşanti..

Yapılışı:

erimiş ılık yağ ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. yumurta aklarını ekleyin çırpmaya devam edin. un ve vanilyayı ekleyin karıştırın. fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. bu hamurdan 1 er tatlı kaşığı dolusu aralıklı koyun kaşığın tersi ile çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak formda yayın. önceden ısınmış 180 derecede 10-12 dakika pişirin. sıcakken hemen kenarlarının şekilli olması için küçük tart kalıbı veya muffin kalıplarının içine koyun soğuyunca çıkarın.. (sıcakken yapın hamur soğukken kalıba koyarsanız şeklini almaz.)

portakal sosu için:

yumurta sarısı, portakal rendesi , nişasta , şeker ve ve portakal suyunu karıştırın. bir tencereye alın kısık ateşte koyulaşana kadar pişrin. margarini ekleyin iyice karıştırın soğumaya bırakın. herbir tartöletin içine paylaştırın. krem şantiyle süsleyin. limonla yapacaksanız şeker miktarını arttırın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi