Ana içeriğe atla

taze fasülyeli pilav

Karadenizde çok sık yapılan bir tarif. Tarifi pırasa ile de denemiştim. Taze olan sevdiğiniz sebzelerlede yapabilirsiniz…

Malzemeler:

1 kilo taze fasülye

1 iri soğan

1/2 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı kıyma

karabiber

1 çay bardağı sıvıyağ

tuz

Yapılışı:

1- fasülyeler ayıklanır 2 cm. kalınlıgında dograyın yıkayın kenara alın

2- soganı incecik dilimleyin

3- tencereye yağı alın kıymayı ekleyin kavurun soğanı ekleyin pembe renkte pişirin fasülyeleri ve tuzu ekleyin orta ateşte fasülyeler rengi dönene kadar hafif pişirin 1 su bardağı sıcak su ekleyin fasülyeleri iyice pişirin

4- fasülyeler pişince içine yıkanmış ıslanmış süzülmüş pirinci ekleyin fazla karıştırmayın ve suda eklemeyin fasülyenin kalan suyu ile pişirin. demlendirin servis yapın…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tel kadayıflı kek

portakallı şifon kek

yumurta akı ile yapılan limonlu kek