Karadenizde çok sık yapılan bir tarif. Tarifi pırasa ile de denemiştim. Taze olan sevdiğiniz sebzelerlede yapabilirsiniz…

Malzemeler:

1 kilo taze fasülye

1 iri soğan

1/2 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı kıyma

karabiber

1 çay bardağı sıvıyağ

tuz

Yapılışı:

1- fasülyeler ayıklanır 2 cm. kalınlıgında dograyın yıkayın kenara alın

2- soganı incecik dilimleyin

3- tencereye yağı alın kıymayı ekleyin kavurun soğanı ekleyin pembe renkte pişirin fasülyeleri ve tuzu ekleyin orta ateşte fasülyeler rengi dönene kadar hafif pişirin 1 su bardağı sıcak su ekleyin fasülyeleri iyice pişirin

4- fasülyeler pişince içine yıkanmış ıslanmış süzülmüş pirinci ekleyin fazla karıştırmayın ve suda eklemeyin fasülyenin kalan suyu ile pişirin. demlendirin servis yapın…