pavlova
Pavlova hafif bezeli bir tatlı. Balerin Anna Pavlova’dan esinlenerek yapılmış. Krem peynir ve süt kreması karışımı ile içi dolduruluyor ve taze meyvelerle süsleniyor. Avustralya ve Yeni Zelanda’da popülermiş. Lezzetli ve hafif…
425 gr dan.
Malzemeler:
4 yumurta akı – oda ısısında
1 su bardağı toz şeker
3 çay kaşığı mısır nişastası
pişirme kağıdı
Kreması için:
3/4 su bardağı krema ben 200 ml kullandım
4 çorba kaşığı pudraşekeri
300 gr labne peynir
mevsim meyveleri. ben mevsimsiz vişne kullandım )
Yapılışı:
Mereng:
1- fırını 150 dereceye ayarlayın
2- yumurta akını cam bir kasede kargibi olana kadar mikserle çırpın
3- mikser çalışırken yavaş yavaş tozşekeri ilave edin
4- şeker karışınca mikseri durdurun ve mısır nişastasını ekleyin. Mikserle biraz daha karıştırın
5- fırın ısısını 120 dereceye getirin.Pişirme kağıgını fırın tepsisine serin
6- üzerine karışımı dökün ve kaşıkla şekil verin ortasını havuz gibi yapın
7- 1 saat pişirin
8- fırını kapatın ve kapağını açmadan 30 dakika içinde tutun
Kreması:
1- krema ve şekeri telle çırpın katılaşsın
2- labne peyniri ekleyin tekrar karıştırın
3- servis yapacağınız zaman soğumuş merengin içine kremayı doldurun ve meyvelerle süsleyin
Not: Merengi önceden yapabilisiniz ve kapalı bir ortamda bekletebilirsiniz bir hafta kadar ama kremayı içine koyduktan sonra gün içersinde tüketin….
Yorumlar