Tarifi ilk gördüğümde çok beğenmiştim; aslında sık yaparım ama paylaşmak kısmet olmadı. Çokta lezzetli bir pasta. Damalı pasta deniyor ama ben benekli pasta koydum adını :) Kreması cheesecake malzemelerine benziyor sadece içinde yumurta yok…

Malzemeler:

Kek için:

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya ve kabartmatozu

2 su bardağı şeker ben 1,5 ekledim

3 yumurta

1 çay bardağı fındık yağı vb.

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı kakao

50 gr ince çekilmiş ceviz vb.

Kreması:

600 gr labne

1 su bardağı pudraşekeri

1 su bardağı krema

1 kahve fincanı süzme yoğurt

1 paket bitter çikolata

1 çorba kaşığı kakao

1 paket krema sertleştiricisi

Üzerine:

1 paket bitter çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

kek için: şeker ve yumurta 2 dakika çırpılır. içine süt ,yağ ve kakao eklenir 5 dakika çırpılır. 1 su bar. ayrılır.

kalan karışıma diğer malzemeler eklenir karıştırılır. 22-25 cm. kelepçeli kalıba dökülür önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. pişen sıcak keke ayırdığımız sos dökülür soğumaya bırakılır.

Krema için : bitter çikolata benmari usulü eritilir.

Krem peynir, krema, pudraşekeri, vanilya, krema sertleştiricisi ve süzme yoğurdu bir kaba alın mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. karışımın üçte birini başa kaba ayırın. içine erimiş ılık bitter çikolata ve kakaoyu ekleyin karıştırın. krema torbasına doldurun. dolapta bekletin.

Kek soğuyunca fazla kabardıysa düzleştirerek kesin üzerinde çok az. sonra tekrar kelepçeli kalıba alın. üzerine beyaz kremayı dökün düzeltin. sıkma torbasına koyduğunuz çikolatalı kremayı beyaz kremanın arlarına aralıklı sıkın. üzerini düzeltin dolapta alın 6 saat soğusun. üzerini hazırlamak için bitter ve tereyağını benmari eritin ılıyınca pastanın üzerine dökün düzeltin dinlensin kalıptan çıkartın servis yapın. dilimleyince içi benekli görünümlü oluyor. çok hoş. 2007 mart. lezzet dergisi..