Ana içeriğe atla

Benekli Pasta

Tarifi ilk gördüğümde çok beğenmiştim; aslında sık yaparım ama paylaşmak kısmet olmadı. Çokta lezzetli bir pasta. Damalı pasta deniyor ama ben benekli pasta koydum adını :) Kreması cheesecake malzemelerine benziyor sadece içinde yumurta yok…

Malzemeler:

Kek için:

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya ve kabartmatozu

2 su bardağı şeker ben 1,5 ekledim

3 yumurta

1 çay bardağı fındık yağı vb.

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı kakao

50 gr ince çekilmiş ceviz vb.

Kreması:

600 gr labne

1 su bardağı pudraşekeri

1 su bardağı krema

1 kahve fincanı süzme yoğurt

1 paket bitter çikolata

1 çorba kaşığı kakao

1 paket krema sertleştiricisi

Üzerine:

1 paket bitter çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

kek için: şeker ve yumurta 2 dakika çırpılır. içine süt ,yağ ve kakao eklenir 5 dakika çırpılır. 1 su bar. ayrılır.

kalan karışıma diğer malzemeler eklenir karıştırılır. 22-25 cm. kelepçeli kalıba dökülür önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. pişen sıcak keke ayırdığımız sos dökülür soğumaya bırakılır.

Krema için : bitter çikolata benmari usulü eritilir.

Krem peynir, krema, pudraşekeri, vanilya, krema sertleştiricisi ve süzme yoğurdu bir kaba alın mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. karışımın üçte birini başa kaba ayırın. içine erimiş ılık bitter çikolata ve kakaoyu ekleyin karıştırın. krema torbasına doldurun. dolapta bekletin.

Kek soğuyunca fazla kabardıysa düzleştirerek kesin üzerinde çok az. sonra tekrar kelepçeli kalıba alın. üzerine beyaz kremayı dökün düzeltin. sıkma torbasına koyduğunuz çikolatalı kremayı beyaz kremanın arlarına aralıklı sıkın. üzerini düzeltin dolapta alın 6 saat soğusun. üzerini hazırlamak için bitter ve tereyağını benmari eritin ılıyınca pastanın üzerine dökün düzeltin dinlensin kalıptan çıkartın servis yapın. dilimleyince içi benekli görünümlü oluyor. çok hoş. 2007 mart. lezzet dergisi..

Yorumlar

gülşen dedi ki…
kahve fincanı türk kahvesi fincanımı acaba?
birde süzme yoğurt değilde hazır yoğurtların susuz yerinden koysak çokmu yumuşak düşer acaba?
bu pastayı denemek istiyorum:)
banu kırmızıgül dedi ki…
gülşen hanım merhaba,

türk kahve fincanı olacak
süzme yoüurt kullanırsanız daha iyi olur kolay gelsın
gülşen dedi ki…
Banu hanım ben 24 cmlik kalıbımda yapacağım önemli bir misafirime yapacağım için ayrıntı soruyorum,kek için bir su bardağı sos yeterlimi sizce,hani böyle özsütün kekleri gibi yumuşacık olsun istiyorum:)kuru kalmıyor değilmi kek,eğer öyleyse biraz daha sosuna süt ekleyeyimmi diye sorayım dedim:)tarif çok güzele benziyor,yalnız sanki 600 gr. labne ilk etapta çok gibi geliyor insanın gözüne peynir tadı çok gelmiyordur sanırım değilmi?
sevgiler...
banu kırmızıgül dedi ki…
tarıfın olculerını bozmadan yapın yumusacık olur merak etmeyın kolay gelsın
Bir Terazi Kizi... dedi ki…
Asla tariflerde degisiklik yapmamam!güvenirim cünkü.cogu zaman yanillttigida oldu ama olsun...

aynen yapip yemek istiyorum,cokta kolymis,cok tesekkürler deneyip bizede gösterdigin icin sagolasin sevgiler...
sevgi dedi ki…
Banucuğum ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Denemeyi düşünüyorum.Senin tariflerini çok beğeniyorum.Teşekkürler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi