Ana içeriğe atla

portakal reçeli

Portakalın bol olduğu mevsimdeyiz ve portakaldan yapılan reçelin lezzeti bir başka oluyor. Portakal yuvarlak kesilerek pişiriliyor. Servis yaparken dilim dilim kesilerek yeniyor. Sunumuda çok güzel..

Malzemeler:

5 adet çekirdeksiz portakal

1,5 kilo toz şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

veya yarım limon suyu

Yapılışı:

Portakallar rendenin ince tarafıyla rendelenir. Hafif turuncu rengi yani kabuğu kalsın ama beyaza daha yakın olsun. büyük bir tencereye rendelenmiş portakallar alınır üzeri geçecek kadar soğuk su konur 1 gün bekletilir ama 4-5 kez suyu değiştirilir. portakallar parmaktan daha ince dilimlenir tencereye dizilir üzerine şeker eklenir 3-4 saat bekletilir. kaynamaya bırakılır sulanıp kaynayınca limon tuzu yarım cay bardağı sıcak su ıle eritilir eklenir kıvamı gelene kadar kaynatılır. kıvamı koyulaşınca ve portakal dilimleri kolay kesiliyorsa pişmiş demektir. soğuyunca kavanoza alınır.
not: sıkmalık portakaldan olmaz. rendelenmiş portakal kabuklarını atmıyorum saklama kabına alıyorum dondurucuda bekletiyorum. yazın yaptığım pasta kek vb. aroma versin diye kullanıyorum..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi