Hanım göbeği tatlısı, tek kelimeyle nefis lezzetli bir osmanlı tatlısı. aynı hamurdan vezir parmağı ve dilber dudağı sekli verilerek yapılabilir. tatlı profiterol hamuruna benzer. bereketli ramazanlar.. Malzemeler: 125 gr margarin 1,5 su bardağı su 2 su bardağı un ayrıca 3 yumurta Şerbet: 3 su bardağı seker 2,5 su bardağı su 1 tatlı kasığı limon suyu yapılışı: su şeker karıstırılır kaynatılır kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. limon suyu eklenir karıstırılır. kenara alınır soğuması beklenir. kızartmak için: 400 ml sıvı yağ Yapılışı: tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir. soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. biraz dinlendirilir. el hafif sıvı yağ ile yağlanır. cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla delinir simit sekli verilir. tezgaha dizilir. teflon vb. geniş bir tavaya sıvı y...
Yorumlar
rında süper ahçıların en güzeli ko
caman öpüyorum.
ellerine sağlık canım benim..
Sevgiler..
tarıflerın yumurta cok kullanılıyor :) olması
yumurta olcusu tarıfe az gelıyorsa yapılan hamur vb. guzel olmaz kıvam acısından. yumurta kokmaz ıyı pısırılemedıgınden veya köy yumurtası kullanılıyorsa olabılır.ayrıca yumurtanın kabartma ozellıgı var olmassa olmazlardan yanı.
profıterolun hamurunu kabartan yumurtadır az koyarsanız sert olur kıvamını almaz.
lezzetı ayrı tabı.