frambuazlı kek
meyveli kekleri çok severim, bu sefer keki 40x30 cm. düz kalıpta pişirdim, kek soğuduktan sonra iki pata ayırdım ve süslemesinide taze meyve ve çikolata ile yaptım kekin hem içinde frambuaz meyvesi var hem de süslemesinde. çok şık ve lezzetli oldu. Malzemeler: 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker 200 gr tereyağı oda ısısında 1 çay bardağı sıvı yağ 2 paket vanilya 1 paket kabartmatozu yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi 1 su bardağı frambuaz meyvesi 2 su bardağı un yarım limon suyu süslemek için: bitter çikolata frambuaz meyvesi Yapılışı : tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin önceden
Yorumlar
rında süper ahçıların en güzeli ko
caman öpüyorum.
ellerine sağlık canım benim..
Sevgiler..
tarıflerın yumurta cok kullanılıyor :) olması
yumurta olcusu tarıfe az gelıyorsa yapılan hamur vb. guzel olmaz kıvam acısından. yumurta kokmaz ıyı pısırılemedıgınden veya köy yumurtası kullanılıyorsa olabılır.ayrıca yumurtanın kabartma ozellıgı var olmassa olmazlardan yanı.
profıterolun hamurunu kabartan yumurtadır az koyarsanız sert olur kıvamını almaz.
lezzetı ayrı tabı.