usta cheesecake




cheesecake lezzetlerinden en beğendiğim tarif bu oldu. mutlaka deneyin derim harika bir kıvamı var. pişirirken yanına ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirip öyle pişirin çatlamasını önlüyor. istanbul kara fırın pasta mutfağında cheesecake yaparken pasta ustaları bazı müşterilerin çatlayan cheesecake tercih ettiklerini söylediler. zevk meselesi çatlak istiyorsanız su dolu kab yerlestirmeden pisirin. :)


Malzemeler:

600 gr labne peynir

50 gr krema

50 gr nişasta

1 paket vanilya

3 yumurta

ayrıca 50 gr ( 2 veya3 yumurta akı)

1 su bardağı şeker

1 limon kabuğu rendesi

altına ben kum kırıntısına bezer şu tarifi yaptım kelepçeli kalıba yerleştirdim fırında biraz pişirdim soğuyunca cheesecake hazırladım döktüm üzerine tekrar fırında pişirdim.

ama klasık ve kolay olan şu tarifi deneyin derim.

Yapılışı:

krema, lapne, nişasta, limon kabuğu ve yarım su bardağı şeker mikserle 5 dakika orta hızda çırpılır.vanilya ve 2 yumurta ara ara eklenerek çırpılır yedirilir.yumurta akı kalan yarım su bardağı şekerle çırpılır katılaşınca karışıma eklenir biraz çırpılır. önceden hazırlanan hamur kaplı kelepçeli kalıba boşaltılır. 110 derecede ısınmış fırında pişirilir. 30 dakika sonra ısı 150 dereceye getirilir hafif pembeleşince fırın kapatılır. oda ısısında soğutulur. dolapta 1 gece bekletilir istediğiniz sosla servis yapılır.

öneri: çember kalıp 22- 25 cm arası olsun ve cheesecakeyi kalıbın ağızına kadar dökün merak etmeyin taşmaz . eğer kalıbınız 30 cm ve daha büyükse 1,5 ölçü yapın.

çapı ayarlanabilir pasta çemberi aldım kullanımı çok rahat kolay ve istediğiniz ölçüde ayarlayıp pişirebiliyorsunuz tavsiye ederim.

Yorumlar

zarpandit dedi ki…
hızına yetişilmiyor doğrusu:)

yemeden nasıl yapıyorsun şaşıyorum vallahi :)
Leziz Sofralar dedi ki…
Sabah sabah bu nefis görüntüye bayildim inan ellerine saglik nefis olmus,
bir kac kere benimde ceesecake denemem oldu ama pek memnun kalmadim insallah bu tarif isime yarar...

güzel bir hafta diliyorum sevgiler...

Seval
Bulbulunyeri dedi ki…
Sevgili Banu,
muhteşemsin.Görüntü süper.
O kadar uzun zamandır kızım yapmamı istiyordu ki.Önce ki denemelerimden hiç memnun kalmamıştı bizim gurme bende yenilerini denemeye cesaret edememiştim.Tarifini muhakkak deneyeceğim.
Sevgiyle kal.
Adsız dedi ki…
canum banu,

ben de pek severim cheesecaki. Nişasta ilginç geldi. Bir de böyle denemeli.

Ben sana birşey soracağım o çemberlerden ben de aldım, ama ayarlanma kısmındaki çıkıntılar yüzünden içine döktüğüm malzeme yanlardan çıkıyor. Ben mi beceremiyorum acaba. Başına geldi mi?
banu kırmızıgül dedi ki…
tesekkur ederim arkadaslar simdiden afiyet olsun sevgiler..


zerrinim canım,

altına yağlı kağıt onun altınada aliminyum folyo seriyorum ve yanlarından sıkıyorum yanı iyice kapatıyorum. düz bir tepsiye koyuyorum. normal çember kalıp kullandığımdada aynı seyi yapıyorum genelde akıtıyorlar ama böyle yapınca sorun kalmıyor. dolapta dinlensin sonra kağıtlarını alıyorum. sevgiler..
Adsız dedi ki…
merhaba tekrar,
gül reçeli için yorum yazıp bilgi almıştım. hızlı ve nazik cevabınıza teşekkür etmek istedim ve tekrar ziyaretimde bu muhteşem lezzetli sürprizlerle karşılaştım. Allah nazardan saklasın, öyle hızlı öyle de ustasınız ki! tebrik ederim. hele cheesecake öyle enfes ve kusursuz ki. elinize sağlık!. fotolar da harika çekilmiş doğrusu. sevgiler. sevim.
Mutfaknotlari dedi ki…
banucum ellerine sağlık nefis bi görüntü omuş yine
o nefis reçellerini bekliyorumm
banabi uğra
Adsız dedi ki…
Merhaba canım, süper bir cheesecake olmuş. Ellerine sağlık, canım çekti inanki. Kendine iyi bak, sevgiler Nesrin
ab-ı hayat dedi ki…
Ellerine sağlık,muhteşem bir lezzet olmuş...


sevgiler...
bayılırım cheesecake ke görüntü muhteşem eminim çokda lezizdir ellerine sağlık canım kocaman sevgiler..
Adsız dedi ki…
Ben de 12 gün önce limonlu cheesecake yapmıştım..sıcak havalarda dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemek süper oluyor.
Ellerine sağlık,harika olmuş şeker...
sevgiler
gördüklerimden sonra yazacak şey bulamıyorum,süper,çok güzel,muhteşem...:-)ellerine sağlık.
Feyza Fidan dedi ki…
Banucum çok çok çoook enfes olmuş, ellerine sağlık canımcım..Sevgiler...
dogada.blogspot.ru dedi ki…
Banucum resim canlı gibi elimi uzatsam bu nefis tatlıyı alacağım sanki okadar güzel ve canlı duruyorki ellerine sağlık canım sevgiler
pelince dedi ki…
Görüntü her şeyi anlatıyor,bu lezzete dayanılmaz..

Ellerine sağlık..
Adsız dedi ki…
banucum kandilin mübarek olsun gecen nurla dolsun..sevgilerimle canım...
Adsız dedi ki…
Hz. Hamza’nın cesareti yüreğinize,
Hz. Ali’nin kuvveti bileğinize,
Hz. Ömer’in adaleti kalbinize,
Hz. Muhammed’in nuru evinize dolsun.
Kandiliniz mübarek olsun.
HÜLYA dedi ki…
Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun...
ab-ı hayat dedi ki…
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşen gönüllerden olabilmek dileğiyle...


Miraç kandiliniz mübarek olsun...


sevgiler...
Pelin dedi ki…
Banucuğum,
Cheesecakesever biri olarak fotoğrafa bakıp iç geçirdim.Keşke monitörden uzanıp yiyebilmek mümkün olsaydı.Sevgiler
EZGi :)) dedi ki…
banucum nefis görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler
Banu'cum muhteşem görünüyor cheesecake'in.. Tadını çok severim, başarısız bir denemeden sonra hiç yapmadım.. Bu tarifi not alıyorum, tabanın üzerindeki kocaman kat beni mest etti..
Betül KAVAL dedi ki…
CHEESECAKE'KE BAYILIRIM NEDENSE BU ZAMANA KADAR HİÇ DENEMEDİP HEP DIŞARDA YEMEYİ TERCİH ETTİM AMA BUNU DENEMEK İSTİYORUM BAKALIM NASIL OLACAK.. eLLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..

SEVGİLER..
Adsız dedi ki…
Merhabalar..Bende denemek istiyorum ama bazı şeyleri netleştirip öğrenmek istiyorum.Kırıntı tarifinin malzemeleri:2 yumurta sarısı,120 gr pudra şekeri,1 kase dövülmüş badem tuzsuz,200 gr margarin,1,5 su bardağı un...Doğrumu anlamışım..Bunu kırıntı haline getirip folyolu kalıbın altına yayıp pişiriyorsunuz.Cheesecake malzemelerinde 3 yumurta demişsiniz..Ama tarifi yazarken 2 yumurtadan bahsetmişsiniz.BU kısmı anlayamadım.Toplam: tabana 2 yumurta sarısı,peynirli karışıma 2 bütün yumurta ve ekstradan 3 yumurta akı...Doğrumu anlamışım...Eğer bu böyleyse biz bayaaa şişeceğiz yaparken:))
banu kırmızıgül dedi ki…
kırıntı hamuru dogru ama kolay bır tarıf yapın derım kırıntı tarıfı :
2 paket eti burcak bıskuvıyı rondoda un gıbı ezın sonra yanmaz tavaya alın ıcıne 2-3 çorba kasıgı tereyagı, dolu olmasın ekleyın 1 çorba kasıgı bal ekleyın hafıf kavurun sonra kelepcelı kalıbın dıbıne yağlı kagıdı serın ıcıne hazırladıgınız ıcı dokun ve kasıkla bastırarak yapıstırın kalıbın dıbının seklını alsın. hazırladıgınız cheesecakeyi dokun pısırın.

cheseecakeye 3 butun yumurta eklenecek hepsı karıstıktan sonra en son 2 veya 3 yumurta akını yarım su bardağı sekerle cırpın kar halıne getırın ekleyın karısıtın cheseecake hazır.
yanı 3 tam yumurta ekleyeceksın
2 veya 3 tam yumurta akınıda cırpıp ekeleyeceksın kalan yumurta sarılarını baska bır tarıfte degerlendır yani:
toplamda 5 yumurta kullanıyorsun 3 tanesı butun yumurta. 2veya 3tanesının sadece akı :)
Adsız dedi ki…
Teşekkür ederim Banu hanım.Gayet açıklayıcı olmuş...Ben 2 gün önce bir cheesecake denedim.Onda 1 paket krema vardı.Nişasta yoktu.Bu nişasta bembeyaz olmasını sağlıyor sanki.Çünkü resime bakınca insanın iştahı kabarıyor..Birşey daha danışmak istiyorum.Ben etiburçak denemiştim..Fakat o tarifte bal yoktu.Bu bal bisküvinin verdiği kristalimsi tuz tadını bastırırmı?Bastırmıyorsa zoru seçeceğimde...Bazılarıda bebe bisküvisi kullanıyor...Çok teşekkür ediyorum..Su Tünay
Adsız dedi ki…
labne peyniri yerine mascarpone peyniri kullanabilirmiyiz
Adsız dedi ki…
labne peyniri yerine mascarpone peyniri kullanabilirmiyiz
banu kırmızıgül dedi ki…
labne kullanın mascarpone peynır hıc olmaz kolay gelsın.
Cousa dedi ki…
bu cheesecake tarifini başka bir tarifinizde verdiğiniz çilek sosuyla denedim. inanılmazdı. insanlar parmaklarını yediler resmen. sanırım şimdiye kadar yediğim en yumuşak ve hafif cheesecake oldu. farklı soslarla kombine ederek çeşit çeşit pişirmeyi planlıyorum. çok teşekkür ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi