bu tarifimi daha öncede paylaşmıştım. fındık yerine badem tozu ekleyin çok lezzetli oluyor. istediğiniz meyvelerle süsleyip pişirebilirsiniz.
Bağlantıyı al
Facebook
Twitter
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
Yorumlar
handan dedi ki…
banucum ellerine sağlık limonlu kekin süper oldu bana bisküvi pastası için krema tarifi yazabilirmisin bir kat petibör bisküvi bir kat krema gereken malzemeleri yazasan sevinirim kendine iyi bak emi
Kreması için: 1 lt. süt 2 çorba kaşığı dolusu nişasta 2 çorba kaşığı dolusu un 10 çorba kaşığı dolusu şeker 1 çay kaşığı margarin vanilya
yapılışı:
vanilya ve yağ hariç malzemeler karıştırılır orta ateşte karıştırılarak pişirilir. yağ ve vanilya eklenir karıştırılır. ara sıra karıştırılarak biraz ılıması beklenir kullanılır.
meyveli kekleri çok severim, bu sefer keki 40x30 cm. düz kalıpta pişirdim, kek soğuduktan sonra iki pata ayırdım ve süslemesinide taze meyve ve çikolata ile yaptım kekin hem içinde frambuaz meyvesi var hem de süslemesinde. çok şık ve lezzetli oldu. Malzemeler: 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker 200 gr tereyağı oda ısısında 1 çay bardağı sıvı yağ 2 paket vanilya 1 paket kabartmatozu yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi 1 su bardağı frambuaz meyvesi 2 su bardağı un yarım limon suyu süslemek için: bitter çikolata frambuaz meyvesi Yapılışı : tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin önceden
Aslında bu nefis keki daha önceden denemiş ve çok beğenmiştim ama paylaşmak kısmet olmamıştı. Oldukça lezzetli ve değişik bir kek oldu… Tarif defterinden Malzemeler: 125 gr tereyagı – oda ısısında 4 yumurta 1,5 sb un yarım sb seker 1 paket kabartma tozu vanilya,cimdik tuz Arsına: 1-2 yk tereyagı 1-2 avuc tel kadayıf biraz ceviz irice dövülmüş Yapılışı: 1- kadayıfı incecik didikledim. Tereyağında hafif sarartana kadar kavurdum. cevizi ekledim karıştırdım. soğuması için kenara aldım. 2- tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın. 3- un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.( ben baton kek kalıbında yaptım) 4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin. not: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış
Parlak sos yapimi 600 Gr şeker 100 Gr su ile kaynasın ocaktan alın İçine 140 Gr kakao ekleyin karistirin 300 Gr bitkisel kremayi ayrı bir cezvede kaynatın ekleyin karıştırın not :kakao fazla sıcağa maruz kalırsa parlaklığı gider. En son içine 16 Gr soğuk suda yumuşamış ve süzülmüş yaprak jelatini ekleyin karıştırın. el mikser ile 5 dakika çırpın. Ilık olduğu zaman pasta, eclair profiterol vb sos olarak kullanın.
Yorumlar
1 lt. süt
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
2 çorba kaşığı dolusu un
10 çorba kaşığı dolusu şeker
1 çay kaşığı margarin
vanilya
yapılışı:
vanilya ve yağ hariç malzemeler karıştırılır orta ateşte karıştırılarak pişirilir. yağ ve vanilya eklenir karıştırılır. ara sıra karıştırılarak biraz ılıması beklenir kullanılır.
ustasından tatlı, pasta tarifleri almak çok güzel olacak. Sizi hemen takibe alıyorum. Sevgiler...