bu tarifimi daha öncede paylaşmıştım. fındık yerine badem tozu ekleyin çok lezzetli oluyor. istediğiniz meyvelerle süsleyip pişirebilirsiniz.
Bağlantıyı al
Facebook
X
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
Yorumlar
handan dedi ki…
banucum ellerine sağlık limonlu kekin süper oldu bana bisküvi pastası için krema tarifi yazabilirmisin bir kat petibör bisküvi bir kat krema gereken malzemeleri yazasan sevinirim kendine iyi bak emi
Kreması için: 1 lt. süt 2 çorba kaşığı dolusu nişasta 2 çorba kaşığı dolusu un 10 çorba kaşığı dolusu şeker 1 çay kaşığı margarin vanilya
yapılışı:
vanilya ve yağ hariç malzemeler karıştırılır orta ateşte karıştırılarak pişirilir. yağ ve vanilya eklenir karıştırılır. ara sıra karıştırılarak biraz ılıması beklenir kullanılır.
daha önce yaptığım muzlu lorlu jöleli pastayı vişneli yaptım. tarifi burda çiğ köfte tarifi yemek zevki Melda arkadasıma ait çok lezzetli ve yapımı kolay bir tarif oldu tavsiye ederim... nefis gizli bahçe böreği. ben peynirli yaptım. sevgili Yosunbuka arkadaşıma ait kendisi basarılı bir tıp öğrencisi ve anne. tarif için tesekkur ederim canım.. bu lezzetli tarif portakal ağacından annane kurabiyesi . tavsiye ederim..
Hanım göbeği tatlısı, tek kelimeyle nefis lezzetli bir osmanlı tatlısı. aynı hamurdan vezir parmağı ve dilber dudağı sekli verilerek yapılabilir. tatlı profiterol hamuruna benzer. bereketli ramazanlar.. Malzemeler: 125 gr margarin 1,5 su bardağı su 2 su bardağı un ayrıca 3 yumurta Şerbet: 3 su bardağı seker 2,5 su bardağı su 1 tatlı kasığı limon suyu yapılışı: su şeker karıstırılır kaynatılır kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. limon suyu eklenir karıstırılır. kenara alınır soğuması beklenir. kızartmak için: 400 ml sıvı yağ Yapılışı: tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir. soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. biraz dinlendirilir. el hafif sıvı yağ ile yağlanır. cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla delinir simit sekli verilir. tezgaha dizilir. teflon vb. geniş bir tavaya sıvı y...
yapımı kolay ve çok lezzetli tavsiye ederim.. Malzemeler: kek ıcın: 3 yumurta 9 çorba kaşıgı pudra sekerı 7 corba kasıgı un 1 paket vanılya 1/2 cay bardagı sıvıyag. boyu 40 cm. eni 26 cm. dikdörtgen tepsi yaglı kagıt kekın yapılısı: yumurta ve sekeri mıkserle kopurunceye kadar cırpılır.yag eklenır tekrar cırpılır. un ve vanılya eklenır mıkserle karıstırılır. yağlı kağıt serilmıs yayılır ve önceden ısınmıs 185 dercede 15 dakıka pısırılır. fırından cıktıktan sonra 10,8.6,4 ve 2 cm'lik şeritler halinde kesilir.sogumaya bırakılır. krema ıcın: 1 paket toz krem santıyı 1,5 cay bardagı sut ıle iyice çırpın. ıcıne 3 corba kasıgı kakaoyu yarım corba kasıgı erımıs ılımıs teryagını ekleyın mıkserle karıstırın. oncede hazırladıgınız 85 gr. bıtter cıkolatayı 1 corba kasıgı su ıle tavada erıtın ılıkken kremaya ekleyın. karıstırın. pastanın en genıs kek altta kalacak sekşilde aralarına krema sürerek üstüste dizin. kenarlarını krema ile kaplayın ve üzerini kakao eleyin . 2 saat buzdolabında dınl...
Yorumlar
1 lt. süt
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
2 çorba kaşığı dolusu un
10 çorba kaşığı dolusu şeker
1 çay kaşığı margarin
vanilya
yapılışı:
vanilya ve yağ hariç malzemeler karıştırılır orta ateşte karıştırılarak pişirilir. yağ ve vanilya eklenir karıştırılır. ara sıra karıştırılarak biraz ılıması beklenir kullanılır.
ustasından tatlı, pasta tarifleri almak çok güzel olacak. Sizi hemen takibe alıyorum. Sevgiler...