Tiramisu


tiramisu' yu sevmeyen yoktur. yapması kolay bir italyan pastası.

kakaolu pandispanya için tarif
burda..

kreması için:
400 gr labne peynir
1 ölçü beyaz pastacı kreması tarifi:
pastacı kreması:
1 kilo süt
250 gr şeker
5 yumurta
100 gr un
75 gr nişasta
100 gr margarin
vanılya

yapılışı:
5 yumurta , şeker, nişasta ve un sutun çok az süt ile karıstırılır eretilir.1 litre süt kaynatılır. içine karısım hızlı bir sekilde dökülür karıstırılarak pisirilir. mermere veya düz temiz bir tepsiye yayılır. ılıklasınca kapa alınır yağ ilave edilir çırpılır. peynir eklenir tekrar çırpılır kullanılır.

sosu:

1 çorba kaşığı dolusu nescafe
1 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı şeker
hepsi karıstırılır seker eritilir. soğuyunca içine arzu edilirse:
3 çorba kaşığı badem likörü ve 1 çorba kaşığı kanyak.
üzerine elemek için bol kakao..

Yapılışı:

pandispanya birgün önceden yapılır. dinlendirilir.
iki pata ayrılır.
hazırlanan sos ile birinci patın hertarafı ıslatılır. üzerine kremanın yarısı bolca sürülür. diğer kakaolu pat yerleştirilir tekrar sos ile hertarafı ıslatılır kalan krema hertarafına eşit sürülür. bol kakao serpilir. dolapta 2 saat dinlendirilir. servis yapılır.

Yorumlar

Kesinlikle bu güzel lezzete bayılanlardanım...Görüntü süper harika olmuş...ellerine sağlık canım...Sevgiler...
Alkollü tatlıları sevmem ama bu pastaya gerçekten yakışıyo likör. Tiramisu hep yuvarlak yapılır dikdörtgen yaparak pastaya yeni bi yorum getirmişsin Banu:) Hoşçakal
hatice dedi ki…
Banu'cum, harika görünüyor, hiç hayır denilmeyecek bir lezzet, ellerine sağlık...sevgilier..
Melek* dedi ki…
çok güzel olmuş inan ellerine sağlık bayıldım
ayşegül mutfakta dedi ki…
eline sağlık. tiramisuya likör harika oluyor kesinlikle bu haliyle daha güzel. ayrıca dikdörtgen tiramisu pek bi oş olmuş genelde yuvarlak yapılır ya :)
Eya dedi ki…
Sevgili Banu,Tiramisu bir pastacının vazgeöilmezlerinden bence...ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
bolbolyiyelim.blogcu
canım uzun zamandır siteni ziyaret etmemiştim.ama geldiğimede çok memnun oldum tarifler birbirinden güzel görünüyor. ellerine sağlık canım :)
banu kırmızıgül dedi ki…
gönlunce lezzetler,

canım benim tesekkur ederim.

lady koşan istiridye,

canım tesekkur ederim. bende alkollu pastaları çok severim. çok yakısıyor. tiramisu kare sekilde yaparım pastadan farklı olsun isterim buda benim tarzım :)

hatice,
canım benim tesekkur ederim.

melek,
tesekku ederim sevgiler..

ayşegül,
canım benim tesekkur ederim. tiramisuyu kare sekilde yaparım diğer pastalardan farklı olsun diye :)

zehra,
canım benim tesekkur ederim sevgiler..

bolbolyiyelim.blogcu,
canım benim tesekkur ederim herzaman beklerim sevgiler..
Mutfaknotlari dedi ki…
ellerine sa�l�k can�m
cuman mubarek olsun sevgiler
EZGi :)) dedi ki…
gördüğüm en iştah açıcı tiramisu diyebilirim müthiş görünüyor ellerinize saglık sevgiler
Adsız dedi ki…
cok güzel bir göruntu eminim tadida öyledir kesinlikle deneyecegim.
ellerine saglik.
~Semra Mutfakta~ dedi ki…
ellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Merhaba, iade-i ziyaret yapayım dedim.Tiramisu en sevdiğim tatlılardan biridir. Pasta ile tatlı arası işte. Hakikaten dikdörtgen kalıpla pişirmek tiramisu için bir yenilik. Tebrik ederim.Harika görünüyor.Sevgiler.
Sofra Şenliği
www.sofrasenligi.com
Adsız dedi ki…
Canım tiramisuya bayılırım ben.hatta daha dün öğlen yedim :P
Herkes güzel yapamıyor ama malesef.Ben bir kaç kişide yedim tiramisu mu başka bişi mi anlamadım.
Ellerine sağlık canımcım kesin seninki lezzetli olmuştur!
DENİZSEFASI dedi ki…
hangi birine yorum yazayım şaşırdım hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık
sevgiler...
Kuzu Butik Pasta dedi ki…
Banu Hanım,
uzun zamandır sessiz bir takipçinizim..yaptığını her şey muhteşem görünüyor..denedğim tariflerinizdede çok güzel sonuçlar aldım..ben tiramisuyu denyeeceğim,sizin gibi pandispanyayaı dikdörtgen kalıpta pişireceğim..kalıbın ölçüsü nasıl?hemen pişirmem gerekiyor,umarım yorumuma cevap verme fırsatnızı olur..
ellerinize sağlık...
sevgiler aysel
Adsız dedi ki…
5 yumurta çok değilmi kokmazmı
Adsız dedi ki…
likör kullanmassakta aynı tadı bulabilirmiyiz birde neskafe sade olanındanmı olucak cevap yazarsanız çok sevinirim
banu kırmızıgül dedi ki…
likor kullanmasanızda olur ve kahve sade olursa acısı az olur farketmez kolay gelsın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi