lor peynirli muz jöleli pasta
serin bir pasta daha. lezzetli ve yapımı kolay bir tarif çiçekperis arkadaşıma ait. ben biraz içeriğini değistirdim. sevdiğiniz meyvelerden yapabilirsiniz. lor peyniri yerine labne ekleyebilirsiniz ama lor peyniri daha lezzet veriyor. evde lor peyniri yapmak istiyorsanız tarifler burda
Pandispanyasi icin:
3 Yumurta
70 gr seker
1 paket vanilya
50 gr un
25 gr nisasta
Pandispanyasi icin:
3 Yumurta
70 gr seker
1 paket vanilya
50 gr un
25 gr nisasta
yarım çay kaşığından az kabartma tozu
Ortadaki Krema icin:
250 gr krema
1 su bardağı toz seker (yarısı kremaya yarısı peynire)
500 gr tuzsuz Lor peyniri (çökelek)
10 gr toz jelatin
1 paket vanily
varsa2 damla muz esansı
Üzerine:
3 muz
1 paket muz jölesi
Yapılışı:
fırını ısısını önceden 175 dereceye getirdim 22 cm. kelepçeli kalıbı hazrlayın. Pastanin tabani icin yumurtalari mikserle en yüksek hizda 1 dak köpüklü olana kadar cirpin. sekeri ve vanılyayı karistirip onuda ekleyin ve 2 dak daha karistirin. Un, nisasta ve kabartma tozunu eleyip karisima ekleyin ve en düsük hizla biraz karistirin . (Civik oluyor hamur) Hamuru kaliba koyup üstünü düzleyin ve pisirin. pisen pandispanyayı kelepçeli kalıptan çıkarmadım soğuması için kenarda beklettim.
Kremasi icin:
Kremaya yarım su bardağı seker ekledim iyice cırptım sert olana kadar. Lor peynirine yarım su bardağı seker ilave ettim mikserle en düsük hizda karistırdım 2 damla muz esansı ekledim 1 paket vanılya ekledim karıstırdım. lor peyniri ve kremayı karıstırdım çırptım. kenara aldım.
toz jelatini küçük cezveye aldım uzerini az gececek kadar su ekledim benmarı buharda karıştırarak erittim. peynirli krema karısımına ekledim biraz çırptım ve Pandispanyanin üzerini koyup düzleyin. derin dondurucuda 3 saat dondurdum.
3 muzu istediğiniz sekilde dilimleyin ben ikiye kestim karsılıklı yerleştirdim. muz jöleyi 1,5 su bardağı kaynar su ile erittim. muzların üzeri gececek kadar az döktum dolapta biraz beklettim.servis yapmadan önce kalıptan dikkatlıce cıkardım...
Ortadaki Krema icin:
250 gr krema
1 su bardağı toz seker (yarısı kremaya yarısı peynire)
500 gr tuzsuz Lor peyniri (çökelek)
10 gr toz jelatin
1 paket vanily
varsa2 damla muz esansı
Üzerine:
3 muz
1 paket muz jölesi
Yapılışı:
fırını ısısını önceden 175 dereceye getirdim 22 cm. kelepçeli kalıbı hazrlayın. Pastanin tabani icin yumurtalari mikserle en yüksek hizda 1 dak köpüklü olana kadar cirpin. sekeri ve vanılyayı karistirip onuda ekleyin ve 2 dak daha karistirin. Un, nisasta ve kabartma tozunu eleyip karisima ekleyin ve en düsük hizla biraz karistirin . (Civik oluyor hamur) Hamuru kaliba koyup üstünü düzleyin ve pisirin. pisen pandispanyayı kelepçeli kalıptan çıkarmadım soğuması için kenarda beklettim.
Kremasi icin:
Kremaya yarım su bardağı seker ekledim iyice cırptım sert olana kadar. Lor peynirine yarım su bardağı seker ilave ettim mikserle en düsük hizda karistırdım 2 damla muz esansı ekledim 1 paket vanılya ekledim karıstırdım. lor peyniri ve kremayı karıstırdım çırptım. kenara aldım.
toz jelatini küçük cezveye aldım uzerini az gececek kadar su ekledim benmarı buharda karıştırarak erittim. peynirli krema karısımına ekledim biraz çırptım ve Pandispanyanin üzerini koyup düzleyin. derin dondurucuda 3 saat dondurdum.
3 muzu istediğiniz sekilde dilimleyin ben ikiye kestim karsılıklı yerleştirdim. muz jöleyi 1,5 su bardağı kaynar su ile erittim. muzların üzeri gececek kadar az döktum dolapta biraz beklettim.servis yapmadan önce kalıptan dikkatlıce cıkardım...
Yorumlar
hangi tarifden bahsetiğini anlamadım :)
bu tariflerle zayıflamak ne mümkün::(((((
ellerine sağlık canım....
nefis olmuş....
ilk fırsatta denenecek....
iyi hafta onları...
Ellerine sağlık canım benim,
Öpüyorum seni..
kelebeklisaniyeler.blogcu.com
maşallah harıl harıl yenilik peşindesin:)
ellerine sağlık canım benim:)
Bu nedir böyle, ne enfesss bir şeydir, bilemedim:)) Evde kuzu gibi yatan muzlar varken, ben denemez miyim:))
Ellerine sağlık şekerim,
Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....
Sevgilerimle...
sizlere afiyetler olsun
kucak dolusu sevgilerimi biraktim.
Canim cim ellerine saglik, nefis bir lezzet olmus, durusundan lezzeti beli, harika bir muzlu pasta olmus, ellerine saglik, sevgiler...
öpüyorum..
İyi pazarlar
kocaman sicacik sevgilerimle ...
coookkk güzel bir hafta diliyorum sana canim :)
müthiş bunlarrr yaa
ben bu aralar biraz tembelleştim herhalde hiçbişey yapasım yook:(((
senin tarifleri görünce içim açılıyoo.bu tarifi denemek istiyorum.jelatini nereden bulabiliriz acaba?
ellerine sağlık
sevgiler
seçil,
canım benim tesekkur ederim.
jelatin veya yaprak jelatinde olur aktarlara kesin vardır bazı aktarlar talep az olduğu için getirmeyebilir lerine göre degisiyor. mısır çarsısında ve tahtakale pasta malzemeleri satan yerler çok hepsine var istediğin gr. alabilirsin. ince irmik görunumunde kolay gelsin..
jelatin tozunu birinci kalite alın yanı rengi fildisi rengine benziyor. irmik rengi beyaza yakın.
ikinci kalıte jelatinler hiç kullanışlı değil tavsiye etmiyorum. sevgilermle..
sevgiler...
Bu arada haftasonu senin tarifinle dostlara yaptığım limonlu kurabiyelerle acayip bir sükse yaptım:)Çok lezzetli oldular:) Dedim lezzetin yarısı benden, yarısı da banu'dan. Banu kim dediler haliyle:)Lezzet sihirbazı demekle yetinip adresini verdim ben de:)Bir kez daha ellerine sağlık:)