lor peynirli muz jöleli pasta






serin bir pasta daha. lezzetli ve yapımı kolay bir tarif çiçekperis arkadaşıma ait. ben biraz içeriğini değistirdim. sevdiğiniz meyvelerden yapabilirsiniz. lor peyniri yerine labne ekleyebilirsiniz ama lor peyniri daha lezzet veriyor. evde lor peyniri yapmak istiyorsanız tarifler burda

Pandispanyasi icin:

3 Yumurta
70 gr seker
1 paket vanilya
50 gr un
25 gr nisasta
yarım çay kaşığından az kabartma tozu


Ortadaki Krema icin:

250 gr krema
1 su bardağı toz seker (yarısı kremaya yarısı peynire)
500 gr tuzsuz Lor peyniri (çökelek)
10 gr toz jelatin
1 paket vanily
varsa2 damla muz esansı


Üzerine:
3 muz
1 paket muz jölesi


Yapılışı:

fırını ısısını önceden 175 dereceye getirdim 22 cm. kelepçeli kalıbı hazrlayın. Pastanin tabani icin yumurtalari mikserle en yüksek hizda 1 dak köpüklü olana kadar cirpin. sekeri ve vanılyayı karistirip onuda ekleyin ve 2 dak daha karistirin. Un, nisasta ve kabartma tozunu eleyip karisima ekleyin ve en düsük hizla biraz karistirin . (Civik oluyor hamur) Hamuru kaliba koyup üstünü düzleyin ve pisirin. pisen pandispanyayı kelepçeli kalıptan çıkarmadım soğuması için kenarda beklettim.

Kremasi icin:

Kremaya yarım su bardağı seker ekledim iyice cırptım sert olana kadar. Lor peynirine yarım su bardağı seker ilave ettim mikserle en düsük hizda karistırdım 2 damla muz esansı ekledim 1 paket vanılya ekledim karıstırdım. lor peyniri ve kremayı karıstırdım çırptım. kenara aldım.
toz jelatini küçük cezveye aldım uzerini az gececek kadar su ekledim benmarı buharda karıştırarak erittim. peynirli krema karısımına ekledim biraz çırptım ve Pandispanyanin üzerini koyup düzleyin. derin dondurucuda 3 saat dondurdum.
3 muzu istediğiniz sekilde dilimleyin ben ikiye kestim karsılıklı yerleştirdim. muz jöleyi 1,5 su bardağı kaynar su ile erittim. muzların üzeri gececek kadar az döktum dolapta biraz beklettim.servis yapmadan önce kalıptan dikkatlıce cıkardım...

Yorumlar

Çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık valla:) Bir de bir şey sorcam, limonlu merengin hamurunda margarini eritip soğutup mu koyucaz yoksa oda sıcaklığında mı olcak?
banu kırmızıgül dedi ki…
canım benim tesekkur ederim.
hangi tarifden bahsetiğini anlamadım :)
İLKAY dedi ki…
offf banucuğum offfff

bu tariflerle zayıflamak ne mümkün::(((((

ellerine sağlık canım....
nefis olmuş....
ilk fırsatta denenecek....

iyi hafta onları...
Feyza Fidan dedi ki…
Banumm, yine mükemmel bir görüntü..Diyecek söz bulamadım valla..Tadınıda çok merak ettim, enfestir enfess mutlaka,
Ellerine sağlık canım benim,
Öpüyorum seni..
Begüm dedi ki…
Ellerine saglik Banucum. Her iki pastada birbirinden lezzetli görünüyor. Tam yaz pastalari olmuslar.
Unknown dedi ki…
Banu'cum süpersin vallahi maşallah sana bu da süper ya vakit bulsam da hemen denesem,yiyenlere afiyet olsun canımmmm öptüm seniii
Adsız dedi ki…
ay canim benim bu nasil guzellik boyle,inan senin tariflerine bitiyorum bu kadar guzellikle yapiyorsun,eminim ki goruntuleri kadar lezzetleri de oyledir,az su guzellige baksana,sahane gorunuyor,çok ama çok beceriklisin nazar demesin arkadasim masallah. sen boyle harikalar yapmaya devam et bende faydalanayim her ne kadar senin gibi yapamasamda denemek ve tatmak istedigim o kadar tarifin var ki yazici dan çikara çikara bir hal oldum,eline saglik bu da harika sahane muhtesem,ne desem ki sana superrrr. öptum gulum.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com
zarpandit dedi ki…
oy ya ben daha sabah baktım daha o tarfif yeni sindirdim banu abla:)
maşallah harıl harıl yenilik peşindesin:)
ellerine sağlık canım benim:)
Adsız dedi ki…
Harika olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.
DİDEM ÖZCAN dedi ki…
Banu'cuğummm,

Bu nedir böyle, ne enfesss bir şeydir, bilemedim:)) Evde kuzu gibi yatan muzlar varken, ben denemez miyim:))

Ellerine sağlık şekerim,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....
Mutfaknotlari dedi ki…
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
banucum yine süpersin.maaşallah.Allah nazarlardan saklasın canım.
Baharcicegi dedi ki…
canim sen mutfaktan hic cikmiyormusun hergün yeni pastalar ekliyorsun,yine sahane bir pasta yapmissin eline saglik
elma şekeri dedi ki…
Hmmmm muhtesem görünüyor.Ellerinize saglik.
Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
banucum vallahi bayildim ne guzel olmus goruntu bu kadar guzelse lezzetini dusunemiyorum muthis birsey olsa gerek denemek istediklerimin arasina aldim canim cok merak ettim mutlaka deneyecegim ellerin dert gormesin
sizlere afiyetler olsun
kucak dolusu sevgilerimi biraktim.
anneminkizıyim dedi ki…
Merhabalar, güzel hafta sonlari...
Canim cim ellerine saglik, nefis bir lezzet olmus, durusundan lezzeti beli, harika bir muzlu pasta olmus, ellerine saglik, sevgiler...
pelince dedi ki…
Banu enfes olmuş,vallahi şaka değil hangi semtte oturuyorsan komşu geleceğim sana:))

öpüyorum..
İyi pazarlar
yaban mersini dedi ki…
arka arkaya yayınladığın iki pasta da nefis olmuş,ellerine sağlık,slmlar
Tijen dedi ki…
Lütfen böyle şeyleri yapıp canı tatlı çekenleri baştan çıkarmayalım Banu Hanım. Sonu sizin için olmasa da bizim için kötü olacaktır. Bilmem anlatabiliyor muyum? (Çok güzel görünüyor!)
Bir Anne dedi ki…
Harika olmus Banu, yazin gercekten cok guzel gider. Ellerine saglik canim.
yine herzamanki gibi nefiss bir pasta nefisss bir sunum, canim ellerine saglik ...

kocaman sicacik sevgilerimle ...

coookkk güzel bir hafta diliyorum sana canim :)
hdidem95 dedi ki…
çook güzel olmuş pastan ellerine sağlık canım sevgiler
Seçil Durmazer dedi ki…
canımmmmmmmmmmmmmmm
müthiş bunlarrr yaa
ben bu aralar biraz tembelleştim herhalde hiçbişey yapasım yook:(((
senin tarifleri görünce içim açılıyoo.bu tarifi denemek istiyorum.jelatini nereden bulabiliriz acaba?
ellerine sağlık
sevgiler
banu kırmızıgül dedi ki…
arkadaslarım guzel yorumlarınız için çok tesekkur ederim öptum herkesi tek tek sizleri çok seviyorum..


seçil,
canım benim tesekkur ederim.
jelatin veya yaprak jelatinde olur aktarlara kesin vardır bazı aktarlar talep az olduğu için getirmeyebilir lerine göre degisiyor. mısır çarsısında ve tahtakale pasta malzemeleri satan yerler çok hepsine var istediğin gr. alabilirsin. ince irmik görunumunde kolay gelsin..
banu kırmızıgül dedi ki…
not:
jelatin tozunu birinci kalite alın yanı rengi fildisi rengine benziyor. irmik rengi beyaza yakın.
ikinci kalıte jelatinler hiç kullanışlı değil tavsiye etmiyorum. sevgilermle..
DENİZSEFASI dedi ki…
ne kadar cezbedici bir görüntü. ellerine sağlık
sevgiler...
zero dedi ki…
Her zamanki gibi yine harika görünüyor:) Son demlerini yaşayan çilek bu aralar favorim, çilekle yapmayı denemek istiyorum öncelikle. Hafif bir pasta olması çok ilgimi çekti açıkçası.

Bu arada haftasonu senin tarifinle dostlara yaptığım limonlu kurabiyelerle acayip bir sükse yaptım:)Çok lezzetli oldular:) Dedim lezzetin yarısı benden, yarısı da banu'dan. Banu kim dediler haliyle:)Lezzet sihirbazı demekle yetinip adresini verdim ben de:)Bir kez daha ellerine sağlık:)
sevgi dedi ki…
Yani şimdi her pastaya bir yorum yazmakta olmuyor ama aşağıya doğru indikçe her pastanın çok güzel olduğunu görüyorum.Tam benim kızımın sevdiği türden pastalar.Ellerine sağlık canımmm.
Adsız dedi ki…
ben sibel bloğunuzun sıkı takipçisiyim ellerinize sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi