çikolatalı pasta




bol çikolata sevenler için nefis bir pasta. 6 katlı mutlaka deneyin. pastacı kreması ve ganajlı krema tarifleri veriyorum. pastayı istediğiniz krema ile kaplayabilirsiniz.

Malzemeler:
pandispanya için:
8 yumurta
115 gr şeker
225 gr un
40 gr nişasta
50 gr kakao
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 tatlı kaşığı ovalex
50 ml. su
ovalex kullanmayanlar için benim klasik pandispanya tarifimi denemelerini öneririm. tarif burda
yapılışı:
bütün karışımı mikser ile önce yavaş sonra hızlı devirde çırpın. iki ayrı kelepçeli 30 cm. kalıplara esit yayın ve önceden ısınmıs 160 derecede pisirin.

1. krema:
çikolatalı ganaj için:
500 gr bitter çikolata
400 ml krema
yapılışı:
kremayı ısıtın altını kapatın içine çikolatayı ekleyin eritin arada altını acın iyice eritin. düz bir tepsiye yayın iyice soğusun ılık olmasın.
ayrıca:
500 gr kremayı yarım su bardağı seker ile çırpın yoğunlaşınca bırakın. soğuyan çikolatalı ganaş ileiyice karıstırın kullanın.
2. krema:
pastacı kreması:
1 kilo süt
250 gr şeker
5 yumurta
100 gr un
75 gr nişasta
100 gr margarin
vanılya

yapılışı:
5 yumurta , şeker, nişasta ve un sutun çok az süt ile karıstırılır eretilir.
1 litre süt kaynatılır. içine karısım hızlı bir sekilde dökülür karıstırılarak pisirilir. mermere veya düz temiz bir tepsiye yayılır. ılıklasınca kaba alınır yağ ilave edilir çırpılır.
içine 300 gr erimis ılık bitter ilave edilir tekrar çırpılır. pastalarda kullanılır.

pasta arasına :
200 gr bitter çikolata parçaları.
ıslatmak için sekerli süt

pastanın yapılışı:

pandispanya bir gün önceden yapılır dinlendirilir 6 pata ayrılır.
araları süt ile hafif ıslanır. hazırlanan çikolatalı krema sürülür. çikolata serpilir.tekrar çok az krema sürülür diğer pat üzerine kapatılır aynı işlemler diğer pat aralarınada uygulanır.
pasta ganaj krema ile sıvanır. dolapta bir gün dinlendirilir. tekrar krema ile sıvanır. süslenir.

Yorumlar

Ferah Gülşen dedi ki…
Banu'cuğum 6 katlı ne kadar da ihtişamlı bir pasta olmuş öyle. Eline sağlık. Sevgiler,
NiNo dedi ki…
harika olmus canim ellerine saglik
sevgi dedi ki…
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Bol katlı harika bir pasta bayıldım...ellerine sağlık canım...
Özlem Ceylan dedi ki…
slm canim ellerine saglik tarifdefterine yorum yazdim ama buraya da yazayim dedim gercektende cok heybetli bir pasta maasallah acayip kabarmis.goruntu harika eminim tadi da oyledir sevgiler
DOSTUM
Bu hafta uluslar arası dostluk haftası
bu mesajı bütün arkadaşlarına gönder
eğer bende arkadaşınsam Dostunsam banada yolla
bakalım kaç cevap gelecek eğer geri cevap gelmişse
Mutlu ol bilki Dostun arkadaşın var seviliyorsun
dost bu hayatta en büyük şanstır
tabi iyi dostlar varsa
dost sevmeli senile hüznü ve mutluluğu paylaşmalı
insan önce kendisiyle dost olmalı
dostun olsun istiyorsan dost ol
Zor olan Dost uğruna ölebilmek değil
uğruna ölünebilecek bir Dost bulmaktır
Dostluğun en büyük armağan bana
iyiki varsın arkadaşım
daima sevgiyle kal
Offf nefis görünüyor, şöyle içine dalsam ve çıkmasam olur mu? :)) Ellerine sağlık sevgili Banu..
İlker Ergin dedi ki…
banucum bitirdin beni.canım bu ne böyle ya bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
Banucum
Ellerine sağlık
çikolu pastalara bayılırım

çoook çekici duruyorr:)

sevgiyle kal
Adsız dedi ki…
muhtesemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bu goruntuye daha ne denile bilirki

ellerine emegine saglik canimcim

www.yenitadlar.blogcu.com
~Semra Mutfakta~ dedi ki…
HARİKA BİR GÖRÜNTÜ ELLERİNE SAĞLIK.
Nilgün dedi ki…
Bende cikolataya bayilanlardanim..Pasta muhtesem cikolatali hemde 6 katli ,ellerine saglik canim inanki olsada yesem su an


SEVGILER
Ayse Pamuk dedi ki…
Ağzımın suyu aka aka bakakaldımm
Baharcicegi dedi ki…
önce gözümü doyursun diye dakilarca bakarim sonra hemen bir dilim yerim,cikilotasi bol nefis olmus pastan eline saglik canim
DENİZSEFASI dedi ki…
banucum harika görünüyor, ellerine sağlık.

bir konuda fikrini almak istiyorum canım; oğlumun doğumgünü yaklaşıyor. şimşek mcqueen görüntülü pasta yapmak istiyorum ama şeker hamuru filan tecrübem yok bu yüzden kremayla acemice görüntü verecem. tarif defterinde araba yapım resimler var (pandispanya kesimi). ama gıda boyası kullanmadan nasıl kırmızı renk verebilirim. önerilerin varsa çok sevinirim. aklıma kremşantiyi vişne suyuyla çırpmak geldi ama sence olur mu

sevgiler...
banu kırmızıgül dedi ki…
deniz sefası,
canım benim vişne suyu, şeker ile mısır nişastasından pelte yapıabilirsin soğuyunca çırpılmıs kremşanti ile karıstırabilirsin.
sevgiler..
hdidem95 dedi ki…
banucum herzamanki gibi şahane bir pasta yapmışsın canım ellerine sağlık öptüm sevgiler
nil-nennenmutfakta dedi ki…
ellerine saglik canimcim harika bir sey olmali hemde degisik bir tarif
Herzamanki gibi süper bi pasta olmuş Banu. Eline sağlık öptüm
Adsız dedi ki…
ovalex nedir :))
nerde bulabilirim
banu kırmızıgül dedi ki…
ovalex katkı maddesidir. pandispanya ve keklerin kolay kabarmasını sağlar. kıvam verir ve çabuk bozulmasını önler. istanbul tahtakalede, metro marketlerde ve pasta malzemeleri satış yerlerinde bulabilirsin....
Adsız dedi ki…
ellerinize saglik harika pastalar yapmissiniz ne kadar beceriklisiniz masallah nasil nerden ögrendiniz kursuna falanmi gittiniz gercekten tebrik ederim-bi sorum olacakti ben pandispanyayi2 pata zor zalim ayiriyorum siz acaba 6 pata nasil ayirabiliorsunuz varmi bunun bir kolayligi aciklarsaniz sevinirim.ben yesim hosca kalin

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi