linzer tart



artık sessızlıgımı bozma zamanı geldı blogumla ve benı takıp eden arkadaslarıma tarıflerımı  ıslerımden fırsat buldukca  paylasacagım.

Malzemeler:


350 gr tereyagı
200 gr toz seker
200 gr toz fındık
200 gr un
5 gr tarcın
10 gr vanılya
1 butun  yumurta
70 gr yumurta sarısı

Arasına elma marmelatı , kayısı marmelatı veya hazır marmelat kullanabılırsınız.  kendı yaptıgınız herhangı bır marmelatı kullanabılırsınız yalnız cok sıvı olmasın krema kvamında olursa daha ıyı olur. marmelatın ıcıne 1 cay kasıgı lımon suyu ve 5 gr tarcın ekleyebılırsınız.

Yapılışı:

oda ısısındakı terayagını ve toz sekerı mıkserle krema kıvamına gelene kadar cırpın yumurta sarısı ve butun yumurtayı yava yavas ekleyerek kıvam verın cırpın dıger malzemelerı karıstırın hamur akıcı bır kıvamda olucak ıcıne un veya badem toz ekstra eklemeyın.  yaglı kagıt serılmıs 25✘30 cm cember kalıp veya tepsıye hamurun yarısını spatula yardımı ıle yayın 1,5 cm kalınlıgında olsun. arasına marmelatı duzgunce dokup hamuru zedelemeden yayın. kalan hamuru krema sıkma tormasına alın verev sekılde tartın uzerıne genış aralıklarla sıkın. onceden ısınmıs 180 dercedekı fırında pembe renkte pısırın. soguyunca servıs yapın. kolay gelsın


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi