24 Nisan 2012 Salı

çilekli tart



malzemeler:

tart hamuru ıcın tarıfi burada

pastacı kreması tarıfı burada
hazır pastacı kremaları kullanabılırsınız.

taze çilek, kivi, portakal vb.

tart jölesi marketlerde bulabılırsınız.

Yapılışı:

tart hamuru hazıtlanır küçük tart kalıplarına merdane ile 1,5 cm. kalınlıgında acılarak yuvarlak kesılır ve yerlestırılır önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pembe renkte pişirilir.
içleri pastacı kreması ıle doldurulur. ınce dogranmış çileklerle suslenır tart jolesı sürülür ve sunulur.

2 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ben geldim banucum
:)
ellerine sağlık çok everim
bana da beklerim.

nazlı dedi ki...

çilekli her şey sevilir ama tart bir başka oluyor. elleriniza saglık