kakule kremalı armut tart





Malzemeler:

tart hamuru tarifi burda

kreması :

1 kilo süt
250 gr şeker
1 yumurta sarısı
40 gr nişasta
10 gr un

10 gr tarçın
10 gr kakule tozu

8 adet armut

şerbet:


1 kilo seker
1 litre su

Yapılışı:

- Tart hamuru hazırlanır. merdane ıle 1,5 cm. kalınlığında acılır tart kalıplarına yerleştırılır. önceden ısınmış 180 derecedekı fırında pembe renkte pisirilir.

- Süt şeker kaynatılır kaynayan süte az suda açılmış nişasta ve un karıştırılarak eklenir. soğuyunca yarım su bardağı toz kremşanti ve baharatlar eklenerek mikserle çırpılır.

- Armutlar soyulur ortaları alınır. kaynayan şerbete atılarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.  sogutulur.
- pişen tart hamurları kalıplardan çıkarılır. ortalarına krema pay edilir kremanın üzerine armutların yarısı   yerleştirilir üzerlerine tarçın serpilir. servis yapılır...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
harika görünüyor ellerinize sağlık
Unknown dedi ki…
Balım enfes görünüyor ellerine sağlık öpüyorum kocaman...
Twitter dedi ki…
Mükemmel görünüyor.Emeğine sağlık. Unutmadan biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twitter hakkında faydalı bilgiler paylaştık. Bize de bekleriz
Ferkay dedi ki…
Çok güzel Banum nefis görünüyor, ellerine sağlık..
Sevgiler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi