kakule kremalı armut tart
Malzemeler:
tart hamuru tarifi burda
kreması :
1 kilo süt
250 gr şeker
1 yumurta sarısı
40 gr nişasta
10 gr un
10 gr tarçın
10 gr kakule tozu
8 adet armut
şerbet:
1 kilo seker
1 litre su
Yapılışı:
- Tart hamuru hazırlanır. merdane ıle 1,5 cm. kalınlığında acılır tart kalıplarına yerleştırılır. önceden ısınmış 180 derecedekı fırında pembe renkte pisirilir.
- Süt şeker kaynatılır kaynayan süte az suda açılmış nişasta ve un karıştırılarak eklenir. soğuyunca yarım su bardağı toz kremşanti ve baharatlar eklenerek mikserle çırpılır.
- Armutlar soyulur ortaları alınır. kaynayan şerbete atılarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. sogutulur.
- pişen tart hamurları kalıplardan çıkarılır. ortalarına krema pay edilir kremanın üzerine armutların yarısı yerleştirilir üzerlerine tarçın serpilir. servis yapılır...
Yorumlar
Sevgiler..