ekmek kadayıfı
Malzemeler:
1 adet ekmek kadayıfı
3 kilo şeker
karamel için:
500 gr şeker
yarım limon suyu
süslemek için:
kaymak
Yapılışı:
Ekmek kadayıfı geniş yüksek kenarlı bir tepsiye alınır üzerine 600 ml 90 santigrat derecede sıcak su dökülür. suyunu çekmesi beklenir bu sırada 2,5 kilo şeker 2 litre su ile bir tencereye alınır karıştırılır kaynatılarak şerbet yapılır. altı kısılır bu sırada karamel için 500 gr şeker limon suyu orta bir tencereye alınır altı yakılarak şeker eritilir karıştırılır karamel kıvamına ve rengine gelene kadar kaynatılır. karamel hazırlanan şerbete eklenir karıştırılarak tekrar kaynatılır. ekmek kadayıfı tepsisi ile beraber ocağa alınır. orta ateşte karamelli şerbet bolca eklenerek çevrile çevrile pişirilir. sık sık şerbet eklenir üzerine gezdirilerek üst kısımlarıda pişirilir ve ekmek kadayıfı üç misli büyüyene kadar bu işlem yapılır. bir gün dinlenen ekmek kadayıfı kaymakla servis yapılır.
Yorumlar
Sevgiler..
Sevgiler...
Öncelikle ellerine sağlık çok nefis olmuş.
Ekmek kadayıfı bulmak çok zor oluyor nerede bulabiliriz her zaman diye sormuştum.
Sevgiler
sevilcim selam :)
ekmek kadayıfını satış alıyor toptan 30 adet gelıyor. sorarım satısa ve depocu beye :) nereden alındıgını ogrenırım. sevgıler