ekmek kadayıfı





Malzemeler:

1 adet ekmek kadayıfı
3 kilo şeker

karamel için:

500 gr şeker
yarım limon suyu

süslemek için:

kaymak

Yapılışı:

Ekmek kadayıfı geniş yüksek kenarlı bir tepsiye alınır üzerine 600 ml  90 santigrat derecede sıcak su dökülür. suyunu çekmesi beklenir bu sırada 2,5 kilo şeker 2 litre su ile bir tencereye alınır karıştırılır kaynatılarak şerbet yapılır. altı kısılır bu sırada karamel için 500 gr şeker limon suyu orta bir tencereye alınır altı yakılarak şeker eritilir karıştırılır karamel kıvamına ve rengine gelene kadar kaynatılır. karamel hazırlanan şerbete eklenir karıştırılarak tekrar kaynatılır. ekmek kadayıfı tepsisi ile beraber ocağa alınır. orta ateşte karamelli şerbet bolca eklenerek çevrile çevrile pişirilir. sık sık şerbet eklenir üzerine gezdirilerek üst kısımlarıda pişirilir  ve ekmek kadayıfı üç misli büyüyene kadar bu işlem yapılır. bir gün dinlenen ekmek kadayıfı kaymakla servis yapılır.

Yorumlar

Ferkay dedi ki…
off muhteşem Banucum,ellerine sağlık.
Sevgiler..
Gönülünce dedi ki…
Bayılırım nefisss olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
banu kırmızıgül dedi ki…
bugun ekmek kadayıfına yapılan yorumları yanlıslıkla sıldım :( kusura bakmayın tekrar yazarsanız sevınırım. sorularınız vardı tam hatırlamıyorum sevgıler..
Sevil Şahin dedi ki…
Tüh ben yazmıştım :)
Öncelikle ellerine sağlık çok nefis olmuş.
Ekmek kadayıfı bulmak çok zor oluyor nerede bulabiliriz her zaman diye sormuştum.

Sevgiler
banu kırmızıgül dedi ki…
tesekkur ederım arkadaslar.

sevilcim selam :)

ekmek kadayıfını satış alıyor toptan 30 adet gelıyor. sorarım satısa ve depocu beye :) nereden alındıgını ogrenırım. sevgıler

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi