çikolata soslu panna cotta




Malzemeler:

1 litre sıvı krema
200 gr şeker
200 ml süt
2 pake vanilya
5 adet yaprak jelatin
arzu edilirse 1 tatlı kaşığı kanyak vb.

Yapılışı:

krema,süt,şeker karışırılır. tencereye alınır. orta ateşte 80 derecede kaynama noktasına getirilmeden hafif el yakacak şekilde ısıtılır. yaprak jelatin soğuk suda bekletilir ve yumuşatılır. suyu süzülür benmari eritilir sıcak karışıma hemen eklenir karıştırılır. vanilya eklenir karıştırılır kalıplara pay edilir 1 gece normal dolapa dinlendirilir. servis edilecegi zaman kalıplardan cıkarılır soslarla vb. ile sunulur.
not:
 içerisine sade değil erimiş bitter, meyve sosları ve kahve eklenerekte yapılıabılınır. panna cottayı jelatın mıktarını 2 yapraga dusurulerek yapılabılınır. bu sekilde yapılırsa kalıplara degıl bardaklara pay edılır ve soguyunca soslarla servıs yapılır. su sekılde.


Yorumlar

Gülcan dedi ki…
harika görünüyor ellerinize sağlık.
banu kırmızıgül dedi ki…
5 yorum gonderen arkadaslarım vardı yalnız yanlıslıkla sıldım. :) kusura bakmayın :)
Unknown dedi ki…
Canim ellerine saglik nefis birtatli .Hashasli tatliyada bayildim ellerine saglik afiyetler olsun .
Ellerinize sağlık arkadaşım nefis görünüyorlar
merhaba,
sitenizi bayılarak takip ediyorum, tariflerin hepsini yapmak istiyorum :) Bir şey aklıma takıldı, kullandığınız yaprak jelatini helal mi? nereden satın alınabilir? Otellerde ya da büyük pastanelerde bu tür ürünleri kullanırken helal olmasına dikkat ediyorlar mı? Sevgilerimle...
banu kırmızıgül dedi ki…
helal mi diye sorarım satısa onlara aldırıyoruz :)))
'Berhan'Ca dedi ki…
Her seferinde bir ayrı acıkıyorum.. Bu siteyi gezmek eziyet gibi.. Ama çok zevkli.. ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi