böğürtlenli, beyaz çikolatalı muss
Malzemeler:
10 yumurta sarısı akı ayrılmış olacak
3 su bardağı şeker
1 litre sıvı krema
6 yaprak jelatin
300 gr beyaz çikolata benmari erimiş
2 sade pandispanya patı
1 kase böğürtlen, çilek veya frambuaz vb.
çilek veya frambuaz sosu
Yapılışı:
yumurta sarısını şekerin yarısı ile 1,5 su bardağı şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpın. yumurta akını ve kalan şekeri ayrı çırpın katılaşşın her ikisininde karıştırın kenara alın. ayrı bir kabta kremayı çok katılaşmadan çırpın yoğunlaşşın yumurta karışımları ile karıştırın. benmari erimiş beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın. önceden soğuk suda beklemiş yaprak jelatinleri sudan alın bır tavada benmari eritin eklıeyin karıştırın.
Çember veya kare bir kalıbın dibine pandispanya patının birini yerleştirin ksarışımın yarısını dökün içine meyve parçaları serpin kalan karışımı dökün derın dondurucuda 10 dakıka donsun alın kalan pandıspanya patıun ı yerlestırın kalan karısımı dokun tekrar derın dondurucuda 3 saat bekletın donan karısımı laın uzerıne meyve sosu ıle kaplayın ıncecık surun. bır gece dolapta beklesın. kalıptan cıkarın cıkolata serıtlerı ıle kenarlarını susleyın. servıs yapın
Yorumlar
mutlu pazarlar kocaman öpüyorum.