tiramisu-3



müşterilerin çok sevdiği tiramisu, severek yapıyorum...


Malzemeler:

400 gr labne
500 gr çırpılmış krema
9 yumurta sarısı
300 gr şeker
3 yaprak jelatin

- iki pat kakaolu pandispanya veya kedi dili
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 5 cc - 1 çorba kaşığı badem likörü ve kanyak - eklemeyedebilirsiniz ama orjinali bu

Yapılışı:

şeker ve yumurta sarılarını mikserle beyazlayana kadar çırpın şekerin erimesi için benmari usulu çırpın derim alttan kaynayan sıcak buharda bu işlemi yapabilirsiniz.

kremayı yoğunlaşana kadar çırpın
labne peyniri ayrı bir kapta çırpın
çırpılmış şekerli yumurta sarısını, kremayı ve labneyi karışrırın.
yaprak jelatinleri soğuk suda ıslayın yumuşayınca orta büyüklükteki cezveye alın üzeri biraz geçecek kadar su ekleyin benmari usulu jelatinleri eritin tiramisu karışımına dökün karıştırın.

- bir kapta nescafeyi 1 su bardağı sıcak su ve 4 çorba kaşığı şekerle eritin ılıyınca alkolleri ekleyin ve karıştırın
pandispanyayı bolca ıslayın. tiramisu  karışımının yarısını dökün. kalan pandispanya patını yerleştirin ıslatın dolapta yarım saat dinlendirin sonra kalan tiramisu karışımını dökün düzeltin tekrar derin dondurucuya koyun bir gece dinlensin. kelepçeli kalıptan çıkarın üzerine kakao serpin servis yapın.

Yorumlar

Sevil Şahin dedi ki…
sevilmezmi hiç bende bayılıyorum..
ellerine sağlık
Unknown dedi ki…
Balımmm muhteşem ahhh olsada yesem
ellerine sağlık kocaman öptüm.
elinize sağlık, bu çok orjinal bir tarif olmuş.. ben yalancısını yapıyorum :) çok seviyoruz.
Nehir Butik Pasta dedi ki…
Banu ellerine sağlık
orjinaline en yakın tarif bu galiba
paylaşımın için sağol
hatice dedi ki…
merhaba sitenizi yeni kesfetmis biri olarak gercekten cok begendim.Hem kulturumuze hem damak tadimiza hitap ettiginiz icin tesekkurler. Basarilarinizin devamini dilerim
neseersoy dedi ki…
Hımmm çok güzel , ellerine sağlık.
Sevgilerimle
nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
anneminkizıyim dedi ki…
Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun... Tüm arkadaşların Kurban Bayramı?nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun!
merve dedi ki…
şahane görünüyor ama benim sormak istediğim bir şey var bu yaprak jelatin ne işe yarıyor?
banu kırmızıgül dedi ki…
tesekkur ederım



jelatın;


gıda katkı maddesi olan jelatin, sığır ve balık gibi hayvanlardan elde edilen, hayvansal kaynaklı bir proteindir.



Jelatin,

gıda maddelerinde kıvam arttırıcı ve jelleştirici gibi özelliklerinden dolayı kullanılmaktadır.
Adsız dedi ki…
jelatin nerede satılıyor acaba teşekkürler.
Adsız dedi ki…
Merhaba,
Yumurta sarılarını kullandıktan sonra kalan onca yumurta beyazını nasıl değerlendirebiliriz ?
Bir iki tarif var mı acaba (beze hariç) ?
Şimdiden teşekkür ederim.
banu kırmızıgül dedi ki…
yumurta akından kek yap sarı harıc gayet guzel oluyor sureklı yaptıgın kekı yumurta akıyla yap erımıs ılık margarın ekle yumurta sarısını dengelemesı ıcın. yumurta sarısı yag protegın oranı yuksek cunkı kolay gelsın

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi