mereng kremalı dilim pasta





Malzemeler:

sade pandispanya; iki ince pata ayrılmış


mereng:

4 yumurta akı
2 çay bardağı toz şeker

krema:
400 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı toz jelatin
vanilya

Yapılışı:

mereng yapımı:
oda ısısına gelmiş yumurta akını temiz kuru bir çırpma kabına alın mikserle çırpın şekeri ara ara ekleyerek çırpmaya devam edin yoğunlaşsın koyu kıvama gelsin.
krema:
ayrı bir kapta kremayı 1 çay bardağı şekerle çırpın yoğunlaşınca kenara alın.mereng ve kremayı karıştırın vanilyayı ekleyin.
orta boy bir cezvenin içine toz jöleyi ekleyin içine 1/2 çay bardağı kadar su ekleyin karıştırın kaynayan suyun  üzerinde benmari usulu jelatini cezvede eritin. mereng ve krema karışımına karıştırarak ekleyin.
pandispanyanın bir patını kare 20-25 cm bir çemberli kalıba,borcama veya başka bir kenarlı kabın içine yerleştirin merengli kremanın yarısını dökün düzeltin. ikinci pandispanya patını kremanın üzerine serin kalan merengli kremayı dökün düzeltin. derin dondurucuda bir gece bekletin. sonra normal dolaba alın servis yapacağınız zaman dilimleyin çikolata sosu veya başka bir sosla sunun.
not:  çilek , muz vb. aromaları kremanın içine ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Balım harikasın ellerine sağlık bir dilimini alıp kaçtım kocaman öpüyorum
ss dedi ki…
ELLERİNİZE SAĞLIK.
IŞILCA TATLAR dedi ki…
Diğerleri gibi yine çok leziz bir pastayla buluşturdun bizleri Banucuğum.
Pastalarını ve süslemelerini çok beğeniyorum. Sade ama çok şık.
Ellerine, emeklerine sağlık.
Çok sevgiler,
Cafe Pepela dedi ki…
Muhteşem görünüyor..
cocuklarimicin dedi ki…
Çok güzeell.Ellerinize sağlık.
YeMeK vAkTi dedi ki…
Banu ellerine sağlık nefis görünüyor
Gülcan dedi ki…
kısa bir ara için özürdilerim.tek kelimeyle hrika mükemmel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
gayet hoş duruyor! ellerinize sağlık...
Disalce dedi ki…
çok güzel canım yaa..nefis bişey bu...ellerine sağlık..
Selen dedi ki…
Banu'cum, Cumartesi gunu bu tatliyi denemek istiyorum ve krema limon aromali olsun istiyorum, ustunu de kirmizi meyvelerle susleyeyim istiyorum. Ama hazir aroma kullanmak istemiyorum :)
Jelatini limon suyunda eritsem olur mu? erir mi acaba yoksa problem cikar mi? Ne dersin?

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi