mereng kremalı dilim pasta
Malzemeler:
sade pandispanya; iki ince pata ayrılmış
mereng:
4 yumurta akı
2 çay bardağı toz şeker
krema:
400 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı toz jelatin
vanilya
Yapılışı:
mereng yapımı:
oda ısısına gelmiş yumurta akını temiz kuru bir çırpma kabına alın mikserle çırpın şekeri ara ara ekleyerek çırpmaya devam edin yoğunlaşsın koyu kıvama gelsin.
krema:
ayrı bir kapta kremayı 1 çay bardağı şekerle çırpın yoğunlaşınca kenara alın.mereng ve kremayı karıştırın vanilyayı ekleyin.
orta boy bir cezvenin içine toz jöleyi ekleyin içine 1/2 çay bardağı kadar su ekleyin karıştırın kaynayan suyun üzerinde benmari usulu jelatini cezvede eritin. mereng ve krema karışımına karıştırarak ekleyin.
pandispanyanın bir patını kare 20-25 cm bir çemberli kalıba,borcama veya başka bir kenarlı kabın içine yerleştirin merengli kremanın yarısını dökün düzeltin. ikinci pandispanya patını kremanın üzerine serin kalan merengli kremayı dökün düzeltin. derin dondurucuda bir gece bekletin. sonra normal dolaba alın servis yapacağınız zaman dilimleyin çikolata sosu veya başka bir sosla sunun.
not: çilek , muz vb. aromaları kremanın içine ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Pastalarını ve süslemelerini çok beğeniyorum. Sade ama çok şık.
Ellerine, emeklerine sağlık.
Çok sevgiler,
Jelatini limon suyunda eritsem olur mu? erir mi acaba yoksa problem cikar mi? Ne dersin?