31 Mayıs 2010 Pazartesi

çilekli pasta


Sipariş üzerine hazırladığım çilekli pastayı paylaşmak istedim. Aslında yapımı çok kolay, istediğiniz her türlü meyveden kivi çok yakışır hazırlaya bilirsiniz. sevgiler...

Malzemeler:

2 adet pandispanya patı. hazır pandispanya kullanabilirisniz veya şu tarifi hazırlayabilirsiniz
yanlarını süslemek içi 100 gr iri çilek

kreması için:

400 gr beyaz çikolata
400 gr krema
300 ml süt
3 yaprak jelatin
125 gr şeker
vanilya

Yapılışı:
krema, sütü ve şekeri kaynatın kaynayınca ocağın altını kapatın çikolatayı ekleyin. içine soğuk suda 10 dakika beklemiş ve yumuşamış jelatinleri ekleyin iyice karıştırın. vanilya ekleyin vb.kullanınma hazır

arasına:
1 kase küçük doğranmış çilek

üzerine çilek sos:

hazır çilek sosu kullandım siz su tarifi hazırlayıp sürebilirsiniz.
yada tart jölesini çilek suyu ile pişirebilirsiniz.

Yapılışı:

kelepçeli kalıbın altına 3 cm dilimlenmiş pandispanyanın bir patını yerleştirin, çilekleri uzunlamasına dilimleyin ve kalıbın kenarlarına dizin.  hazırladığınız kremanın yarısını dökün
 ince dilimlenmiş çilekleri serpin, kalan pandispanyayı kremanın üzerine yerleştirin, kalan kremayı dökün ve dilimlenmiş çilek serpin. derin dondurucuda 3-4 saat dinlendirin dondurucudan alın üzerine hazırladığınız çilek sosu sürün ve süsleyin. normal dolapta 1 saat kendine gelene kadar bekletin kalıptan çıkarın dilimleyerek servis yapın.

9 yorum:

derya dedi ki...

Balımmm ellerine sağlık pasta süper
yalnız ben bu yeni şablonu sevmedim
senin gibi alımlı bir bayana yakış
mıyor:))Kocaman öptüm...

banu gökşin dedi ki...

canım tesekkur ederım senın ıstedıgını yaptım sablonu degıstırdım :)

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

banucum nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Nefiss olmuş bayıldım görüntüye ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

gülşen dedi ki...

kaç cm kalıp kullanmalıyız acaba?

banu gökşin dedi ki...

25 cm kalıp yeterlı olur.

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Tam çilek mevsimi. Muslu pasta harika görünüyor, ellerinize sağlık.
Yaptıklarınız çok hoşuma gidiyor. Ben de mutfakta farklı tatları, görünümleri seviyor; amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgiler, lezzetli sanatlar-Pırıl.

gamze dedi ki...

banu hanim 2 kat kakaolu pnadispanya yapsam arasina bitter cikolatali mus koysam disini kaplamak icin bu tarifinizdeki beyaz cikolatali mus ile kaplasam olur mu?yani bu mus ust ve kenar kaplamasi icin uygun mudur yoksa akiskan olur ve kaplayamaz miyim?simdiye kadar yaptigim butun pastalarin dis kaplamasi koyu renkti bu sefer degisik olsun istiyorum ama kafam karisik :(

Nixie dedi ki...

Merhabalar:) Bu pastanızı iki kez üst üste yaptım.Ikiside birbirinden farklıydı.Yapmak isteyenlere bir kaç şey söylemem gerekiyor.Öncelikle pandispanya kabartma tozu olmadığından çok kabarmıyor.Yumuşak ama tok bir pandispanya.Neden süngerimsi pandispanya tercih edilmiyor anlamadım.yoğun tatları seviyorsanız bu ölçüye Sadık kalın.Benim gibi meyva düşkünüyseniz şekeri ve çikolatayı bir miktar azaltın.Bol meyvayı basın.Bol meyvalıyı işyerine götürdüm.Herkes bayıldı.Oldukçada büyük dilim yedik:) Eşim yoğun olanı yedi.Onunda söylediği şu:arkadaşların asıl bunu yeselerdide pasta görselerdi oldu.Ben hem arkadaşlarım hem eşim hem kızım hem kendim adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.Siz burada paylaşmasanız faydalanamazdım.Yapmak isteyenlere şunuda söyleyeyim.Sızdırmayan bir kelepçeli kalıp kullanın.çünki pasta baya sulu birşey.Şöyle düşünün bir kapta sütü koyuyorsunuz dondurucuya hoobae bide bakmışınız pasta oluvermiş:) Böyle bir şey...