frambuazlı kek




meyveli kekleri çok severim, bu sefer keki 40x30 cm. düz kalıpta pişirdim, kek soğuduktan sonra iki pata ayırdım ve süslemesinide taze meyve ve çikolata ile yaptım kekin hem içinde frambuaz meyvesi var hem de süslemesinde. çok şık ve lezzetli oldu.

Malzemeler:

5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr tereyağı oda ısısında
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı frambuaz meyvesi
2 su bardağı un
yarım limon suyu

süslemek için:

bitter çikolata
frambuaz meyvesi

Yapılışı :

tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin önceden ısınmış 185 derecedeki fırında pişirin.

soğuyunca keki iki pata ayırın üst üste dizin yanlarını meyvelerle ve erimiş bitter çikolata ile süsleyin servis yapın.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Balım canım sayfanın yeni şekli süper
kek muhteşem ötesi o güzel ellerine sağlık.Gökşini ve seni kocaman öpüyo
rum ve seni çokkkkkk seviyorum...
Hayattan Azıcık dedi ki…
of of of bu ne görüntü çok çok güzel... Ellerine sağlık. Sevgiyle kal...
kelebeklisaniyeler dedi ki…
Banucum ellerine saglik,kek muhtesem tek kelimeyle harika görüntü,eline saglik..sevgiler
bademcicegi.com dedi ki…
merhaba banucum sayfan cokkk güzel olmuşşş.ama frambuazlı kek dahada güzel olmuşş bayıldımmmm:))sen zaten muhteşemsin canım ellerine saglık emegine saglık. sayfanda bugün yeni tarif görünce cok sevindim:) sevgilerr www.bademcicegi.com
Unknown dedi ki…
banucuğum ellerine sağlık harika olmuş canım bu arada sayfanın yeni halide çok şık durmuş içim açıldı sevgiler
canikom dedi ki…
sayfanız iç açıyor.........kekte çok güzel olmuş
Yaren dedi ki…
Cok güzel görünüyor pastan.Süslemeside herzamanki gibi cok basarili.ellerine saglik Banucum.Güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle kal.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi