siyah sihirli pasta



Mazelemeler:
pandispanya için:
8 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nişasta
2 su bardağı sinangil kakaolu kek un
yine 2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı dolusu nescafe klasik
yarım su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması:
500 gr bitter çikolata
450 ml krema
Yapılışı:
Krema bir küçük tencereye dökülür. içine küçük parçalara bölünmüş çikolata eklenir kısıt ateşte çok sık olmayacak şekilde karıştırılarak eritilir. kenara alınır arada karıştırarak soğutulur. iyice soğuyunca; mikserle çırpılır koyulaşınca pastalarda kullanılır.
Pastanın Yapılışı:
Nescafe ve 1 tatlı kaşığı şekeri kaynar suya ekleyin karıştırın erisin iyice. soğumaya bırakın. Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır. yumurta akına şekerin yarısı eklenir mikserle katılaşana kadar çırpılır. ayrı bir kabda yumurta sarısı kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır. Soğumuş olan nescafeyi yumurta sarısına ekleyin karıştırın. yumurta akına ilave edin karıştırın. diğer un, kakao, nişastayı karıştırın eleyin karışıma iki aşamalı ekleyin karıştırın.
Altına yağlı kağıt serilmiş 22 cm. iki ayrı kelepçeli kalıba paylaştırın. önceden ısınmış 185 derecede pişirin. 1gece dinlensin yada 5 saat. pandispanyaları iki pata ayırın 4 pat elde ediyorsunuz. ( ben 6 pata ayırdım )kremayı hazırlayın. her katı sekerli sütle veya su ile az ıslayın ve kremadan sürün eşit bir şekilde sonra diğer patlarıda aynı işlemi yapın. en üste ve kenarlara kremadan sürün dolapta 2 saat dinlensin tekrar kalan kremadan sürün düzeltin süsleyin. tekrar dolapta dinlendirin. servis yapın..
NOT: Pandispanyayı iki kelepçeli kalıpta pişirmek yerine pratik bır yöntemle şöyle yapabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız içinin çiğ kalmasını veya kabarmama riskini önlemiş olursunuz.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, pandispanya karışımını dökün düzeltin. piştikten sonra soğusun bir gün dinlensin. kağıtla 19 cm. yuvarlak kalıp kesin pandispanyanın üzerıne koyarak yuvarlak patlara ayırın. ( 3 pat çıkıyor. ) yarım ölçü yapacaksanız 1 tek kelepceli kalıpta pişirin…
Aralarına arzu ederseniz çikolata parçası veya meyvede ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Sibel dedi ki…
Merhabalar Banu Hanım;

Pastalarınıza hayran kaldım. Nasıl bu kadar düzgün sıvayıp, düzgün şekiller veriyorsunuz ? Ayrıca verebileceğiniz püf noktası var mı acaba ?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Sevgilerimle...

Sibel...
Adsız dedi ki…
Banu Hanım merhaba,

Bardak ölçüleriniz nedir?

Sevgilerle
Sema Narçın
Unknown dedi ki…
Banu Hanım merhaba,

Bardak ölçüleriniz nedir?

Sevgilerle
Sema Narçın
banu kırmızıgül dedi ki…
http://kibelebereketi.blogspot.com/

lınkler ve olculer bu sayfadan bakabılırsınız..
Unknown dedi ki…
Süpersiniz...geçen haftassonu sade pandispanya kekiniz olan frambuazlı pastayı yaptım mevsim meyveleri ile ve gerçekten fevkaladenin fevkinde oldu ki kekini hiç dinlendirmedim.Sadece pandispanya nişastalı olduğu için kalıba yapıştı bende kenarları kalıptan ayırdıktan sonra elimle kalıba alttan daldım ve hafifçe silkeleyerek çıkardım...hemen kremaladım meyveleri doldurup kapattım çayım demlenene kadar dolapta kaldı ve hemen kestim ama gerçekten şa-ha-ne oldu...şimdi kakaoluyu deneyeceğim..görüşürüz...emeğinize kaleminize sağlık...sevgilerle sağlıcakla kalın...
Sema Narçın
Selam pasta da kabartma tozu yok , bu şekilde mi kabarıyor ?
Merhaba, pasta da kabartma tozu yok , bu şekilde mi kabarıyor ?
Merhaba , pandispanya tarifinde kabartma tozu yazmıyor , bu yüzden koymadım ama sonucu tahmin edersiniz . gerçekten yok mu yoksa yazmayı mı unuttunuz çok merak ettim .. ?
banu kırmızıgül dedi ki…
kabartma tozu yok eklenmeden yapılıyor. :) ıyı yıllar
gamze dedi ki…
merhaba banu hanim pastalarinizi bayilarak takip ediyorum:) biliyorum cok yogunsunuz ama size birsey sormak istiyorum.abimin dogumgunu icin bir pasta yapmak istiyorum 20cm kalibin kucuk gelecegini dusunuyorum o yuzden 24cm.lik bir kalip kullanacagm fakat genellikle pandispanya tarifleri 20cm.likler icin. bana 24 cm kalip icin onerebileceginiz kakaolu bir pandispanya tarifi var mi acaba?
banu kırmızıgül dedi ki…
Ysptiginiz pandispanya tarifini 1,5 olcu yapin kolay gelsin.
gamze dedi ki…
cok tesekkur ederim
selcan dedi ki…
Banu hanım merhaba,
Pasta mükemmel görünüyor bu pandispanyayı sık sık pastalarınızda kullanıyorsunuz sanırım ben arası muslu bir pasta yapmak istiyorum bu pandispanyayla muslu pasta yapabilirmiyiz dokusu uygunmudur? Birde iki kelepçeli kalıbı ayrı ayrı pişirmeyi düşünüyorum biri pişerken diğerinin beklemesinde bir sakınca varmıdır? kabarmasında sorun olurmu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Ellerinize sağlık..
Sevgilerle..
Selcan
banu kırmızıgül dedi ki…
gayet guzel olur deneyebılırsınız

bekleyebılır zaten cabuk pısıyor pandıspanya bır saat beklese sorun olmaz

kolay gelsın
selcan dedi ki…
Teşekkür ederim ilginiz için banu hanım çok uzattım ama son bir soru daha kakaolu kek un yerine normal un kullanırsak ölçüleri nasıl değiştirmemiz gerekir?
selcan dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
banu kırmızıgül dedi ki…
olur tabı kakao oranını 5 corba kasıgı olsun undan ıkı corba kasıgı azaltırsınız. kolay gelsın
selcan dedi ki…
Pandispanyanızı denedim çok memnun kaldım banu hanım tarif için çok teşekkürler..
Sevgilerle..

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi