siyah sihirli pasta

Mazelemeler:
pandispanya için:
8 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nişasta
2 su bardağı sinangil kakaolu kek un
yine 2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı dolusu nescafe klasik
yarım su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması:
500 gr bitter çikolata
450 ml krema
Yapılışı:
Krema bir küçük tencereye dökülür. içine küçük parçalara bölünmüş çikolata eklenir kısıt ateşte çok sık olmayacak şekilde karıştırılarak eritilir. kenara alınır arada karıştırarak soğutulur. iyice soğuyunca; mikserle çırpılır koyulaşınca pastalarda kullanılır.
Pastanın Yapılışı:
Nescafe ve 1 tatlı kaşığı şekeri kaynar suya ekleyin karıştırın erisin iyice. soğumaya bırakın. Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır. yumurta akına şekerin yarısı eklenir mikserle katılaşana kadar çırpılır. ayrı bir kabda yumurta sarısı kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır. Soğumuş olan nescafeyi yumurta sarısına ekleyin karıştırın. yumurta akına ilave edin karıştırın. diğer un, kakao, nişastayı karıştırın eleyin karışıma iki aşamalı ekleyin karıştırın.
Altına yağlı kağıt serilmiş 22 cm. iki ayrı kelepçeli kalıba paylaştırın. önceden ısınmış 185 derecede pişirin. 1gece dinlensin yada 5 saat. pandispanyaları iki pata ayırın 4 pat elde ediyorsunuz. ( ben 6 pata ayırdım )kremayı hazırlayın. her katı sekerli sütle veya su ile az ıslayın ve kremadan sürün eşit bir şekilde sonra diğer patlarıda aynı işlemi yapın. en üste ve kenarlara kremadan sürün dolapta 2 saat dinlensin tekrar kalan kremadan sürün düzeltin süsleyin. tekrar dolapta dinlendirin. servis yapın..
NOT: Pandispanyayı iki kelepçeli kalıpta pişirmek yerine pratik bır yöntemle şöyle yapabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız içinin çiğ kalmasını veya kabarmama riskini önlemiş olursunuz.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, pandispanya karışımını dökün düzeltin. piştikten sonra soğusun bir gün dinlensin. kağıtla 19 cm. yuvarlak kalıp kesin pandispanyanın üzerıne koyarak yuvarlak patlara ayırın. ( 3 pat çıkıyor. ) yarım ölçü yapacaksanız 1 tek kelepceli kalıpta pişirin…
Aralarına arzu ederseniz çikolata parçası veya meyvede ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Pastalarınıza hayran kaldım. Nasıl bu kadar düzgün sıvayıp, düzgün şekiller veriyorsunuz ? Ayrıca verebileceğiniz püf noktası var mı acaba ?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Sevgilerimle...
Sibel...
Bardak ölçüleriniz nedir?
Sevgilerle
Sema Narçın
Bardak ölçüleriniz nedir?
Sevgilerle
Sema Narçın
lınkler ve olculer bu sayfadan bakabılırsınız..
Sema Narçın
Pasta mükemmel görünüyor bu pandispanyayı sık sık pastalarınızda kullanıyorsunuz sanırım ben arası muslu bir pasta yapmak istiyorum bu pandispanyayla muslu pasta yapabilirmiyiz dokusu uygunmudur? Birde iki kelepçeli kalıbı ayrı ayrı pişirmeyi düşünüyorum biri pişerken diğerinin beklemesinde bir sakınca varmıdır? kabarmasında sorun olurmu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Ellerinize sağlık..
Sevgilerle..
Selcan
bekleyebılır zaten cabuk pısıyor pandıspanya bır saat beklese sorun olmaz
kolay gelsın
Sevgilerle..