portakallı desenli pasta
Malzemeler:
portakallı desenli pandispanya için:
7 yumurta
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
yarım çay kaşığından çok az turuncu gıda boyası
Ara kreması için:
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı portakal rendesi ile karıştırın
portakal kabuğunun rengi suyuna karışsın süzün.
1 paket Dr Oetker vanilyalı puding
150 gr benmari erimiş fildişi beyaz çikolata Konfiseri Elit marka kullandım ama Melodi marka daha lezzetli..
2 yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
yapılışı: yaprak jelatini bir kaseye alın üzerini biraz geçecek kadar soğuk su ekleyin yumuşasın yumuşayınca cezveya alın çok az su ekleyin benmari eritin. donmadan hemen kremaya ekleyin karıştırın.. toz jelatini suda bekletmeden üzerini geçecek kadar çok az su ekleyin benmari eritin kullanın..
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
üzerine:
1 paket tart jölesi Veya soğuk hazır jöle
süslemesi:
portakal kabuğu. ben önceden hazırladığım portakal reçelini kullandım.
Yapılışı:
pandispanya için:
Yumurta akları ve sarısı ayrılır. akları temız kuru bır buyuk kaba alınır sekerın yarısı eklenır kar beyazı olan akadar çırpılır. Yumurta sarısı ayrı bır kaba alınır, kalan şeker eklenir mikserle iyice beyazlaşana kadar çırpılır. Yumurta sarısı tahta kaşıkla yumurta akına eklenir yavaş yavaş karıştırılır. Yumurta akları sönmesin diye. Un,nişasta,kabartmatozu ve vanilya elenir karısıma iki aşamalı eklenir. Bu arada 3 çorba kaşıpı portakal suyu eklenir yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırılır yedirilir. Pandipanyanın yarısı temiz kuru başka bir kaba alınır. İçine 1 tatlı kaşığında sulanmış gıda boyası eklenir karıştırılır. Hazırlanan turuncu pandispanya karışımı sıkma torbasına doldurulur. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt veya silpat serilir. Hamur 1 cm ara ile verev şerit halinde yağlı kağıt veya silpat üzerine sıkılır. Diğer beyaz hamurda sıkma torbasının içine doldurulur, boşluklara sıkılarak istenilen desen tamamlanır. Önceden ısınmış 185 derecede çok kısa sürede pişirilir. Çok kalmasın kurur. 15 dakika yeterli.
Not: Bu yaptıgım pandispanya ile rulo pasta yapabılırsınız..
Kremanın Hazırlanması:
Vanilyalı puding ve portakal suyu karıştırılır, pişirilir içine benmari erimiş beyaz çikolata eklenir karıştırılır. İyice soğumaya bırakılır. Krem şanti çırpılır, soğuyan portakallı kremaya eklenir, mikserle karıştırılır. Benmari erimiş jelatin eklenir karıştırılır. Pandispanya ikiye kesilir, kare veya dikdörtgen kenarları yüksek pasta kalıbının içine yağlı kağıt serilir. Pandispanyanın bir patı yerleştirilir. Ortasına krema dökülür düzeltilir. Diğer pat eklenir. Üzeri streç film ile kaplanır. Dolapta 1 gece veya 5 saat bekletilir. Servis tabağına alınır. Tart jölesi hazırlanır pastanın üzerine dökülür düzeltilir. Portakalla süslenir.
Not: Eğer kare veya dikdörtgen kalıplarınız yoksa; Alüminyum folyo ile yüksek kenarlı kare vb. kalıp hazırlayabilirsiniz. Olmassa ben yapılışını size bir ara yapar resimlerim. flickr kibele
Yuvarlak kelepçeli kalıplada yapabilirsiniz…
Yorumlar
bu pastayi yapmayi aklimdan bile gecirmiyorum. cok isi var. sizin ellerinize saglik
ve basarilar, selamlar. selma
Tarif defteri forumunda tanismistik belki hatirlarsiniz
Hala sevgiyle hatirliyorum sizi tariflerinize de bakiyorum
Cok mutlu olmanizi temenni ederim cok sevgiler Senrm