Gökşin muzu çok seviyor ben de sevdiği meyveden kurabiye yapayım dedim. Tarifin hamuru bana ait ve nefis lezzetli oldu. Üzerinin süslemesinide burada gördüğüm kurabiyeden esinlendim…

Malzemeler:

hamur için:

1 muz

125 gr tereyağı tuzsuz

yarım su bardağı pudraşekeri

1 yumurta sarısı

1 çay kaşığı kabartmatozu

vanilya

un

Yapılışı:

1- muz ayrı bir kabda ezilir.

2- yağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. içine muz eklenir 1 dakika daha çırpılır, yumurta sarısı eklenir tekrar çırpılır.

3- vanilya,kabartma tozu ve azar azar aldığı kadar un eklenir yumuşak bir hamur yapılır 10 dakika dinlendirilir.

4- az unlu serpilmiş zeminde hamur yarım cm. açılır. Büyük su bardağı veya yuvarlak kalıpla kesilir. Su bardağından biraz küçük bir bardak veya kalıpla tekrar yarısı kesilir ve elle muz şekli verilir. vb.

5- yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. önceden ısınmış 185 derecede pembeleşene kadar pişirirlir.

Üzerine krema:

1 paket vanilyalı veya muzlu puding

1 çorba kaşığı tereyağı

sarı gıda boyası

bitter çikolata benmari erimiş

Yapılışı:

puding 2 su bardağı süt ile pişirilir. puding ılımaya yakın içine tereyağı eklenir karıştırılır. yarım çay kaşığından çok az sarı gıda boyası eklenir. karıştırılır. kurabiyelerin üzerine sürülür. soğuyunca erimiş çikolta ile kenar süsleri yapılır.