kek tabanlı karamel puding

Karamelli tarifleri her zaman sevmişimdir. Yaptığım ”Kek Tabanlı Karamel Puding” ise nefis oldu. Evde artık sık istenecek bir tarif çok beğendiler…

Karamel malzemeleri

60 g şeker
1-2 yemek kaşığı su

Yapılışı:

1- 1 yemek kaşığı suyla şekeri çırpın.
2- Altın rengi alana kadar ateşe koyun.
3- 2 kaşık su daha ekleyin ve topak topak olmaması kaydıyla ateşte pişirin.
4- Ardından, karışımı yağlanmış 20 cm. çapında tepsi veya dikdörtgen kalıba dökün.

PUDİNG MALZEMESİ

500 ml taze süt
70 g şeker

3 yumurta

Vanilya ve 1 çorba kaşığı mısır nişastası

- Süt , nişasta ,yumurta ve şekeri köpürtmeden çırpın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. (Yoğunlaşmaya başladığı zaman altını kapatın hızlı bir şekilde karıştırın. vanilya ekleyin karıştırın.)

Karışımı, karamelin üzerine dökün düzeltin.

KEK MALZEMELERİ

2 yumurta(sarısını ayırın)
60 g pudra şekeri
70 g un
20 g eritilmiş tereyağ

1- Yumurtanın beyazını, şekerin yarısıyla, katılaşana kadar çırpın.
2- Ayrı bir kapta, yumurtanın sarısını şekerin geri kalanıyla, katılaşana kadar çırpın.
İkisini birbiriyle çırpın.
3- Un ekleyin biraz karıştırın. Ardından tereyağını da ekleyip iyice karıştırın.
4- Karışımı soğumuş pudingin üzerine dökün.

5- Kalıbı suyun içine koyun. Su çok fazla olmasın. Önceden ısınmış 170 derecede kek pişene kadar fırınlayın.
Kalıbından çıkarmadan önce, tamamen soğutun. dolapta 2 saat bekletin.
Tabağa dikkatlice ters cevirin. Oda sıcaklığında servis edin.

not: Yazın soğuk servis yapın…

Yorumlar

Su Tünay dedi ki…
Ne desem bilemiyorum:)) Nasıl birşey bu yaa diyerek başlıyayım.Çok gerilerek yaptığım birşeydi.Ben karamel düşkünü değilim,eşim değil.Ya beğenmezsek...Ya birşey hatalı olduysa.Karameli yaptım.Az birşey tadına baktım.Çok kötü..Allahım bu pişince umarım tadı değişir diyorum durmadan:)) Sonuç süper.Bence çok riskli bir tarifti...Ama hiç beklemediğim bir güzellik çıktı ortaya.Her katmanı yaparken ayrı bir endişe geçirdim içimden.Ama bir dahaki sefere daha ufak kalıp kullanmalıyım.Benimki biraz yassı olmuş.Kazandibini andırıyor görüntüsü:)) Banu hanım gel seni bi öpeyim...Ellerine sağlık.
banu kırmızıgül dedi ki…
teşekkür ederim çok incesiniz.
:)
Adsız dedi ki…
Merhaba 70gram un koyunca civik oluyor , ve resimdeki gibi kabarmadi neden acaba
banu kırmızıgül dedi ki…
http://www.ozguluntarifleri.com/2009/11/kek-tabanli-karamel-puding/


tarıfımı bırcok arkadas denedı mnemnun kaldı bu lınkte gorebılırsınız. tarıfın olculerı tam kıvamı yogun olmayacak zaten yogun olursa cok sert olur. kolay gelsın

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi