kek tabanlı karamel puding
Karamelli tarifleri her zaman sevmişimdir. Yaptığım ”Kek Tabanlı Karamel Puding” ise nefis oldu. Evde artık sık istenecek bir tarif çok beğendiler…
Karamel malzemeleri
60 g şeker
1-2 yemek kaşığı su
Yapılışı:
1- 1 yemek kaşığı suyla şekeri çırpın.
2- Altın rengi alana kadar ateşe koyun.
3- 2 kaşık su daha ekleyin ve topak topak olmaması kaydıyla ateşte pişirin.
4- Ardından, karışımı yağlanmış 20 cm. çapında tepsi veya dikdörtgen kalıba dökün.
PUDİNG MALZEMESİ
500 ml taze süt
70 g şeker
3 yumurta
Vanilya ve 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- Süt , nişasta ,yumurta ve şekeri köpürtmeden çırpın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. (Yoğunlaşmaya başladığı zaman altını kapatın hızlı bir şekilde karıştırın. vanilya ekleyin karıştırın.)
Karışımı, karamelin üzerine dökün düzeltin.
KEK MALZEMELERİ
2 yumurta(sarısını ayırın)
60 g pudra şekeri
70 g un
20 g eritilmiş tereyağ
1- Yumurtanın beyazını, şekerin yarısıyla, katılaşana kadar çırpın.
2- Ayrı bir kapta, yumurtanın sarısını şekerin geri kalanıyla, katılaşana kadar çırpın.
İkisini birbiriyle çırpın.
3- Un ekleyin biraz karıştırın. Ardından tereyağını da ekleyip iyice karıştırın.
4- Karışımı soğumuş pudingin üzerine dökün.
5- Kalıbı suyun içine koyun. Su çok fazla olmasın. Önceden ısınmış 170 derecede kek pişene kadar fırınlayın.
Kalıbından çıkarmadan önce, tamamen soğutun. dolapta 2 saat bekletin.
Tabağa dikkatlice ters cevirin. Oda sıcaklığında servis edin.
not: Yazın soğuk servis yapın…
Yorumlar
:)
tarıfımı bırcok arkadas denedı mnemnun kaldı bu lınkte gorebılırsınız. tarıfın olculerı tam kıvamı yogun olmayacak zaten yogun olursa cok sert olur. kolay gelsın