Ana içeriğe atla

hindistan cevizli toplar

Hazır fırsat bulmuşken işlerden, sizlere daha öncede denediğim ve çok sevdiğimiz ”hindistan cevizli toplar” tarifini paylaşmak istedim. Nefis bir tad ve çok kolay. Hindistan cevizine ve limon aromasına bayılanlar için bulunmaz bir tarif. 425 g dan

Malzemeler:

2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

1/2 su bardağı toz şeker

2 yumurta akı

1,5 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi veya lime limon kabuğu ( yeşil renkte oluyor)

ve yağlı kağıt.

Yapılışı:

1- fırını 180 dereceye ayarlayın

2- hindistan cevizi, tozşeker, yumurta akı ve limon kabuğunu 2-3 dakika mikserle çırpın.

3- elinizle biraz yoğurun. Cevizden küçük yuvarlayın elinizde.

4- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

5- önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika beyaz pişirin.Fırın tepsisinde soğuyunca servis yapın…

24 adet çıkıyor…

Yorumlar

Hayattan Azıcık dedi ki…
Bu karışım 2 kaşık yağ ilave edip hazır kekin tek katına sürüp fırına verincede harika oluyor. Bu tarifi deneyip kesin bloğumda yazacağım. Esenkalın...
Adsız dedi ki…
ben 4 bardak Hindistan cevizine 4 yumurta akı koydum ama bir tülü yuvarlayacak kadar olmadı sorun ne olabilir

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi