fırında sütlaç

Sütlü tatlılarda sütlaç gibisi yoktur. Çok severim. Özellikle fırında yapılan sütlaçın lezzetine doyum olmaz. Üzerine bol ceviz veya fındık tozu serpebilirsiniz veya vanilyalı dondurma ile ikram edebilirsiniz…
Malzemeler:
1 litre süt
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı dolusu nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yapılışı:
1- pirinç yıkanır bir bardak su ile haşlanır. ( suyunu çekmelidir)
2- süt ve şeker eklenir 20 dakika pişirilir
3- nişasta ve yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir
4- kaynamakta olan sütlaçtan bir kaç kaşık alınıp, alıştırma yapılır yani yumurtalı nişasta ılıklaştırılır. sonra sütlaça eklenir karıştırılır. ateşten alındıktan sonra vanilya eklenir karıştırılır.
5- ateşe dayanıklı kaselere paylaştırılır
6- içinde biraz su olan tepsiye dizilirfırında üzerleri kızarana kadar bekletilir ( sıcaklık üstten gelmelidir) 130 derece
7- kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.
Not: sade sütlaç, yumurta kullanmadan yapılır. o zaman sütlaç fırınlanmaz üzerine tarçın serpilir.
Tarif: Gönül Candaş
Yorumlar
1 lıtre sut
250 gr sekerı kaynatın
50 gr mısır nısatasına 1 yumurta sarısı ekleyın su ıle cok acık olamyacak sekılde cırparak acın boza kıvamında olsun nısastalı yumurtalı karısım.
sonra kaunayan sekerlı sute hızlıca karıstırarak ekleyın tel cırpıcıyla. daha sonra 4 corba kasıgı kadar daha onceden hasladıgınız ve suzdugunuz
pırınclerı ekleyın
karıstırın karısımı kaselere bosaltın fırında yuksek sıcaklıkta benmarı sekılde pısırın kızarınca alın. kolay gelsın