ROKOKO
![](http://1.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/SMvxB3akpRI/AAAAAAAACTs/4XHpM2EmPT0/s400/2853685516_28c569d397.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/SMvw5mkdttI/AAAAAAAACTk/fDXrrj82yx4/s320/2853785520_55eb0e188a.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/SMvouJWn-AI/AAAAAAAACTM/hOB3l1PohWA/s400/2853692076_978f4df042.jpg)
merengli bol çikolatalı
Malzemeler:
Pandispanya tarifi burda
Kreması:
5 adet yumurta akı
6 adet yumurta sarısı
150 gr toz şeker
150 gr bitter çikolata
150 gr beyaz çikolata
300 ml krema
15 gr toz jelatin
1/2 çay bardağı su
Mereng için:
2 yumurta akı
1 su bardağı tozşeker
Üzerine:
200 ml krema
2 çorba kaşığı şeker
meyve
Yapılışı:
Bitter ve beyaz çikolatayı benmari usulü ayrı ayrı eritin.
Mereng için yumurta akını 3-4 dakika çırpın şekeri ekleyin 8- 10 dakika daha çırpın koyulaştırın. Merengi sıkma torbasına alın kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt ile kaplayın üzerine düzgünce rolo sıkın. Isıtılmış fırında 100 derecede kuruyana kadar pişirin soğusun alın kalıptan merengi kenarda bekletin.
Kremanın yapılışı:
Yumurta sarılarını şekerin yarısı ile koyulaşana kadar mikserle çırpın. Başka kapta yumurtanın aklarını çırpın 2- 3 dakika kabartın. Kalan şekerin yarısını ekleyin yavaş yavaş çırpın yumurta sarılarını çırpılmış kar kaline gelmiş yumurta akına karıştırın yedirin. bu karışıma 300 ml krema ekleyin karıştırın. İki ayrı kaba bölün; Kablardan birine erimiş bitter çikolatayı ekleyin karıştırın. Diğer kaba da eritilmiş beyaz çikolatayı ilave ederek karıştırın. Jöleyi cezveye alın. su ilave edin benmari usulu eritin her iki kremaya eşit pay edin karıştırın. kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Kalıba ilk olarak iki pata kesilmiş pandispanyanın bir katını yerleştirin üzerine sırayla beyaz çikolatalı kremayı dökün onun üzerine merengi yerleştirin bütün halinde ve bitter çikolatalı karışımı dökün. En üste tekrar kalan pandipanya patını yerleştirin dolaba koyun bir gece buzlukta kalsın.
Rokoko yu kalıptan çıkarın. Yağlı kağıttan ayırın . çırpılımış krema ile pastayı kaplayın. Vişne taneleri ile süsleyin..
Yorumlar
bugün gelmeyi dilerdim..
of yaaa...
asıldım kaldım resimlere..
bu güzelliğe düzecek methiye bulamadım...
zaten bende şans olsa anamdan erkek doğardım:)))))
ellerine sağlık..
yiyenlere de afiyet olsun..
bana da ühüüüü:(
Sevgiler...
Denemem lazım diye dusunuyorum ama ne zaman?:) Su yogunlugum gecsin denemek istiyorum, takıldıgım yerlerde size yazarım.
sevgilerimle,
Figen Karavaş
bu arada bu tarfi denencekler sırasında:)
Sözlerim tamamıyle arı, duru ustaya karşı düşüncelerimdir.
Kibele'nin ürettiklerinde gördüğüm iki tür başarısı vardır. İlki, bu işi tam manası ile biliyor ve uyguluyor. İkincisi ise hem görsel, hem de görüntüsel sunumunu hakkını vere vere yapıyor.
Biz seyircilere de hayran hayran izlemek kalıyor. Ellerinize sağlık kibele, ne mutlu size..
bu ne haşmetttttt..
şahaserrrrrr...
svglr cnm
çok güzel görünüyor.
ellerine sağlık
sevgilerimle
gökşini opuyorum..sevgılerımle...
Sevgiler...
Kesinlikle ev halkı çok şanslı,hangi işle uğraşıyorsun bilmiyorum ama cafe açmalısın mutlaka!!!
Ellerine sağlık..
ellerine sağlık..
sevgiler...
çok güzel! ellerine sağlık :) bayılıyorum çikolatalı tatlara,bu rokoko hele tam süper olmuş :))
whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.
herkese hayırlı ramazanlar..
mutfakta ömür,
canım benım tesekkur ederım. jelatin ve çiğ yumurtadan bahsedıyorsan herkes tarafından tercih edilmiyor. haklısın ama yumurtanın taze ve kaliteli markalardan kullanırsan belki içine siner. jelatin zaten dısarıdan aldıgımız pastalrın cogunda mevcut bazı pasta mutfaklarında calıstıgım ıcın bılıyorum yanı zararı yok.
sevgıler hayırlı ramazanlar..
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum seni..
Sevgilerimle.....
nefis gözüküyor..
eminim tadı da öyledir..
ellerinize sağlık..
sevgiler
eline sağlık...
becerine ve sabrına hayranım. Ellerine sağlık.Yapmak neyse de, bu kadar estetik yapmak işte başarı bu diyorum. Tek kelimeyle muhteşemsin.
Sevgiyle kal.
Off olsa da yesem :D