hanım göbeği tatlısı
Hanım göbeği tatlısı, tek kelimeyle nefis lezzetli bir osmanlı tatlısı. aynı hamurdan vezir parmağı ve dilber dudağı sekli verilerek yapılabilir. tatlı profiterol hamuruna benzer. bereketli ramazanlar..
Malzemeler:
125 gr margarin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un ayrıca
3 yumurta
Şerbet:
3 su bardağı seker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kasığı limon suyu
yapılışı:
su şeker karıstırılır kaynatılır kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. limon suyu eklenir karıstırılır. kenara alınır soğuması beklenir.
kızartmak için:
400 ml sıvı yağ
Yapılışı:
tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir.
soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. biraz dinlendirilir.
el hafif sıvı yağ ile yağlanır. cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla delinir simit sekli verilir. tezgaha dizilir.
teflon vb. geniş bir tavaya sıvı yağ boşaltılır. ısıtılmaz soğuk yağın içine tatlılar dizilir. ocağın altı yakılır. orta ateste arada tavayı sallayarak arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirilir. soğuk şerbete atılır. şerbeti çekince servis yapılır.
Yorumlar
çakılsım kaldım ekrana hımmm..ellerine sağlık..
ellerine sağlık canım,nefiss görünüyor..
ellerine sağlık
hayılı ramazanlar..
yaptım,afiyetle yedik,çok teşekkür ederim tarif için.
sadece benimkilerin böle güzel tombik olmadı,ikinci yapışımda olur inşallah:) Ama tadı şahaneee:)
tek kelime ile çok güzel bir görüntü diyebilirim.
ellerine sağlık.
sevgilerimle
hayırlı ramazanlar tatlım.
ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık. Ne kadar muhteşem bir görüntü. Beni ye dediler.
Sevgiyle kal.
Sevgiler
bu sebepten yapmam lazım:)
bereketli iftarlar
HAYRIYE HANIM MERHABA,
TESEKKUR EDERIM.
HAKLISIN BEN IKI AYRI TAVA KULLANDIM YAZMAMISIM AKLIMA GELMEDI KUSURA BAKMAYIN IKI AYRI TAVAYA 400 ML. SIVI YAG EKLEDIM.
EGER YAGINIZ ASSA BIR PARTI PISIRIN YAG IYICE SOGOSUN TEKRAR PISIRMEYE DAVAM EDIN YOKSA GUZEL OLAZ ICI HAMUR OLUR. KOLAAY GELSIN SEVGILER..
Su anda bu tatliyi yapiyorum hemen sicagi sicagina yazmak istedim yarim ølcu hazirladim eger esim begenirse cumartesigunki davetimde yapmak istiyorum. fakat benim tatlilar sizinki kadar alici olmadi ve catladilar bu normal mi yoksa nerde hata yaptim. yardimci olursaniz cok memnun olurum. orucumuzu acinca tadiyla ilgilide yazarim ins. AMINE
catlaması nedenı sıck yaga eklemen olabılır. yada hamuru cevız kadar değıl fazla buyuk tutmandan kaynaklanıyordur.
ama catlasada ıcı pısmısse guzel ve lezzetlı olur. yumurtalar cok buyukse hamur cıvık olabılır. yumurtalar buyukse 2 adet ekleyın o yuzden kabarırken catlamıstır. genıs bır tavada ve bol yagda kızarmak gerek az yagdada catlar.
kolay gelsın..
Mükemmel bir tarif olmuş, bir an önce denememde fayda var:)
Ellerinize sağlık.
Seval'de gördüm tarifini. Nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.
En kısa zamanda deneyeceğim.
Öptüm kocaman.
Sevgiler...