yarımküre pasta - muss kremalı
Kutsal Annelerin Anneler Gününü Kutlarım...
bu nefis pastayı yapmak için öncelikle Nüans, Fermo veya pastacılık malzemeleri satış yerinden 22 cm. çapında yarımküre kalıp almanız gerekiyor. tarif ölçü ve yapım aşamalarını biraz değistirdim. tarifi frambuazlı veya başka meyvelerden de yapabilirsiniz. meyveli yaptığım zaman yapım aşamalarının resimlerini yayınlayacağım...
Malzemer:
pandıspanya tarif burda
muss tarifi:
300 gr kuvertur bitter çikolata
2 yumurta
5 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
30 ml su
4 adet yaprak jelatın
450 ml krema
30 gr orta ince kıyılmış fındık
pasta arsasına tane çikolata
üzerine glaze:
140 gr kuvertur bitter çikolata
110 gr krema
yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın.
Yapılışı:
kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün. 2 pat elde edin.biri diğerinden büyük olsun.
muss hazırlamak için:
çikolatayı benmari eritin ılısın. yumurtaları 5 dakika çırpın. şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatın kıvama gelince çırptığınız yumurtalara çırparken sicim gibi akıtarak dökün ve soğuyana kadar düsük devirde çırpmaya devam edin. içine erimis ılık çıkolatayı ve kremayı ekleyin karıstırın. bu islemleri yaparken yaprak jöleyi soğuk suda bekletin yumuşasın cezveye alın içine üzeri az geçecek kadar su ekleyin benmari eritin muss kremaya dökun çırpın. fındık ekleyin karıstırın. muss kremanız hazır.
küre kalıbın içini streç film ile kaplayın yarıya kadar muss dökun çikolata parçaları serpin. küçük ebaddaki pandispanyayı yerleştirin. kalan muss dökün ve tekrar büyük ebaddaki pandispanya patını kalıbın enine göre kesin yerlestirin hafif bastırın. derin dondurucuda 1 gün bekletin.
dolaptan alın 15 dakika bekletin mussu kalıptan çıkarın. telin üzerine koyun.
üzerini önceden hazırladığınız ılık glazeyi gezdirin. süsleyin servis yapın...
pasta arsasına tane çikolata
üzerine glaze:
140 gr kuvertur bitter çikolata
110 gr krema
yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın.
Yapılışı:
kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün. 2 pat elde edin.biri diğerinden büyük olsun.
muss hazırlamak için:
çikolatayı benmari eritin ılısın. yumurtaları 5 dakika çırpın. şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatın kıvama gelince çırptığınız yumurtalara çırparken sicim gibi akıtarak dökün ve soğuyana kadar düsük devirde çırpmaya devam edin. içine erimis ılık çıkolatayı ve kremayı ekleyin karıstırın. bu islemleri yaparken yaprak jöleyi soğuk suda bekletin yumuşasın cezveye alın içine üzeri az geçecek kadar su ekleyin benmari eritin muss kremaya dökun çırpın. fındık ekleyin karıstırın. muss kremanız hazır.
küre kalıbın içini streç film ile kaplayın yarıya kadar muss dökun çikolata parçaları serpin. küçük ebaddaki pandispanyayı yerleştirin. kalan muss dökün ve tekrar büyük ebaddaki pandispanya patını kalıbın enine göre kesin yerlestirin hafif bastırın. derin dondurucuda 1 gün bekletin.
dolaptan alın 15 dakika bekletin mussu kalıptan çıkarın. telin üzerine koyun.
üzerini önceden hazırladığınız ılık glazeyi gezdirin. süsleyin servis yapın...
Yorumlar
Tüm annelerimizin en güzel günü kutlu olsun...
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum seni..
anneler günün kutlu olsun
sevgilerrr
ezgi,
canım tesekkur ederim sevgilermle..
feyza fidan,
tesekkur ederim canım öptüm sevgiler..
tijen,
tesekkur ederim canım..
yeşim,
tesekkur ederim canım benim sağol sevgiler..
lady koşan istiridye,
canım benim tesekkur ederim.
bu pastayıda çalıştığım butik pasta evinde yapmıstım her hafta siparis yapıyordum çok seviliyor. sevgiler..
Sevgiler,
Hulya ve Defne'si
Anneler gununuz kutlu olsun.
Nurgul
canım benim tesekkur ederim sevgilerimle..
mutfakistan,
tesekkur ederim bitanem öptum sevgiler..
bir anne,
tesekkur ederim çok incesiniz.herzaman beklerim bende ekledim sizi. sevgilermle..
Çok çok güzel olmuş pastan. Özellikle de glazürünün pürüzsüzlüğüne ve kaplamasına bayıldım. Ellerine sağlık canım.
Ben de senin anneler gününü kutlar sevgilerimi yollarım.
tesekkur ederim. sevgiler..
lezzet cesmesi,
tesekkur ederim.
3 yaprak jelatin 15 gr toz jelatine eşit yani 17 gr toz jelatin ilave edebilirsin. cezveye toz jelatini dök 1 çay bardağı soğuk su ilave et karıstır benmari erit sıvılasınca ekle. kolay gelsin...
selamlar canım anneler günün kutlu olsun öpüyorum
Anneler gününüz kutlu olsun
dolu dolu.....
ellerine sağlık....
anneler günün kutlu olsun.....
Harika görünüyor pastan. Ellerine sağlık.
Senin de Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum canım.
Sevgiler...
Yanımda oldu koruyucu bir melek gibi.
Anlattı bana ahireti ve Seni.
Sende onu dünyada ve ahirette mutlu et Allahım.
Çünkü bana kıyamayan Annemin sevgisinden,
çok daha büyüktür Senin sevgin, şefkatin.
AMİN..Tüm annelerimizin, anne adaylarının ve sabırla anne olma özlemi çeken sevgi dolu yüreklerin anneler günü kutlu olsun..
anneler gününüzü tüm annelerin gününü kutluyorum dilerim çok çok mutlu olursunuz her zaman:)
sevgiler..
gokche..
Sofra Şenliği
canım benim tesekkur ederim..
bol bol yiyelim,
tesekkur ederim canım..
sendedik,
tesekkur ederim canım..
baharciceği,
canım benim tesekkur ederim.
disal,
canım benim tesekkur ederim..
ebru,
canım benim tesekkur edirerim..
zehra,
canım benim tesekkur ederim..
hatice,
tesekkur ederim canım ..
nila,
tesekkur ededir canım..
zarpandit,
tesekkur ederim canım..
sofraşenliği,
tesekkur ederim canım sevgiler..
serap canım benim tesekkur ederim sevgilermle..
jelatın yerıne toz jole olmaz yayılır.
kolay gelsın..
Tariflerinizi beğenerek, imrenerek, maşallahlarla takip ediyorum. Sizden bir istirhamım olacaktı. Ben bazı hassasiyetlerimden ve yaşadığım ülkeden dolayı jelatini kullanamıyorum. Acaba muss'lu tarifleriniz için jelatine alternatif tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Çok merak ediyorum, çok denemek istiyorum. Ama jelatin'i görünce ağzımın suyu aka aka, sayfayı kapatmak zorunda kalıyorum. Ne olur bir çare!?.
jelatın yerıne dr oetker krema sertleştirici kullanabılırsın bu mazemeye 4 paket yeterlı ama jelatın kadar etkılı olmasada yogunluk saglayabılır. http://www.mumsad.org.tr/liste/urunler/26?page=3&m=33
http://www.semad.org/bultenler/mayis/mayis5.html