fıstıklı kayısılı soğuk pasta




yazın en güzel ikramlarda soğuk pastalar ve dondurmalar. dolapta bekleyen kuru kayısıları bu tarifle ne zamandır yapmak istiyordum. lezzeti harika oldu. kayısı sevmeyenler vişne vb. meyvelerle deneyebilirler...


malzemeler:

pandispanya için:

3 yumurta

2 çorba kasığı toz şeker

3 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı limon suyu

yapılışı: yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. limon suyu eklenir un ilavesi ile karıstırılır. 25 cm. yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür önceden ısınmıs 170 derecede pisirilir. 1 gun dinlendirilir.

kayısı püresi için:

200 gr kuru kayısı veya taze
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı toz şeker kayısılar ekşi ise yarım su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

yapılışı: kuru kayısılar yıkanır üzeri geçecek kadar su ilave edilir yumusayana kadar pisirilir suyunu cekmisse az sıcak su ilave edilir pisirilir. içine seker ve limon suyu suyu azalmıssa yarım çay bardağı su ilave edilir karıstırılır nişasta çok az su ile eritilir kayısıların içine eklenir. karıstırılarak pisirilir. altı kapatılır.

fıstıklı krema için:

1 su bardağı antep fıstığı tozu

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

100 gr beyaz çikolata

1 tatlı kaşığı toz jelatin

3 çorba kaşığı dolusu şeker

1 yumurta

yapılışı: yumurta,un,nişasta ve şeker süt ilavesi ile karıstırılır. karıstırılarak pisirilir. içine çikolata eklenir eriyene kadar karıstırılır altı kapatılır. toz jelatin cezveye alınır üzeri cok az geçecek kadar su eklenir. karıstırılır su buharında benmari eritilir. kremaya eklenir karıstırılır. içine fıstık eklenir karıstırılır.

pastanın yapılışı:

pandispanyalar iki pata ayrılır. kelepçeli kalıbın dibine birinci pat yerleştirilir. kayısı püresi serilir. ikinci pat serilir. onun uzerine fıstıklı krema dökulur duzeltilir. derin dondurucuda 1 gun 1 gece bekletilir 5 saat yetirli. hazır yeşil jöle tarife göre hazırlanır pastanın üzerine çok az dökulur tekrar dolapta yarım saat tutulur. kalıptan çıkartılır. alt dolapta pasta kendine gelene kadar bekletilir dilimlenir servis yapılır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Banu'cum ya sen ne güzel seyler yapiyorsun böyle, valla hepsi birbirinden harika. Fistikli pastan da coooook sahane, ellerine saglik canim.
Baharcicegi dedi ki…
havalar isininca soguk serinletici seyler istiyoruz bu pastada serinlerici nefis olmus eline saglik canim
gulay dedi ki…
muhtesemsiniz, Banu muhtesem:))
Hımmm nefis bir şey bu ellerine sağlık canım... Sevgiler...
ayselce dedi ki…
Valla bu da Banu harikalarından biri.Ne diyelim ellerine sağlık.Nefis görünüyor canım:)
Unknown dedi ki…
Banu'cum bir tanesin sen bu ne güzellik mmmmmmm canım nasıl çekti ellerine sağlık,öptüm canım
Adsız dedi ki…
bolbolyiyelim.blogcu...
merhaba canım ne zamandır sitene gelememiştim nelerde yapmışsın hepsi birbirinden güzel görünüyor valla. ellerine sağlık canım sevgiler...
Unknown dedi ki…
banucugum ne guzel bir tarif bayildim cok nefis otesi birsey olmus goruntu bu kadar muhtesemse lezzet kimbilir nasildir.
ellerine saglik canim sevgilerimi gonderdim.
Unknown dedi ki…
banucugum sana birsey soracagim
ben flickr'uye oldum yemek resimlerini yukledim senin slayt gosterisi gibi yapabilmam icin ne yapmam gerekiyor cok ugrastim bir turlu basaramadim.bana yardimci olursan cok mutesekkur kalirim.
sevgiler
Adsız dedi ki…
Banucum bu nasil muhtesem bir goruntu,ellerine saglik,ilk kez goruyorum boyle bir tarif,harikasin,muhtesem.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com
zero dedi ki…
Önce kayısılı denedikten sonra kesinlikle vişneli de yapıcam. Her ikisinin de çok lezzetli olacağından eminim. Bu sıcaklarda kremalı pastaları hiç içim kaldırmıyor zaten, süper bir alternatif olmuş canım, ellerine sağlık:)
Feyza Fidan dedi ki…
Banucummm, bu ne enfess bir pastaa, muhteşem görünüyor..Tadını acayip merak ettim, fıstıkla kayısı enfess olmuştur yanyana..Hele renkleri insanın içini açıyor tek kelimeyle..Ellerine sağlık canım..
Öpüyorum seni..
dogada.blogspot.ru dedi ki…
Sevgili Banu sizin bloğunuzda gezinmek büyük keyif veriyor herşey okadar güzelki insan gözünü alamıyor pasta muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım selam ve sevgiler
elif dedi ki…
çok nefiis olmuş. tam yaz pastası
Rakunt ideas dedi ki…
Banucuğum ya gitti rejim:))nasıl pasta bu enfes görünüyor.Ya böyle yapıp resmini koymak var mı?Ellerine sağlık.
Ben blogla ilgili birşey soracağım sana şı blog üst resmi varya nasıl oluşturuluyor acaba bu konuda bana yardımcı olabilirmisin?
banu kırmızıgül dedi ki…
canım arkadaslarım beğenmenize çok sevindim herkesi tek tek öptum sizleri çok seviyorum.

özgül canım benim sana yazdım almıssındır umarım mesajı
tuğba cım canım sanada yazdım eğer sormak istediğiniz birsey varsa
kibeleanadolu@hotmail.com
mesaj atın sevgiler..
Pelin dedi ki…
Banucuğum,
Sana şapka çıkartıyorum!Ne kadar güzel şeyler yapıyorsun böyle.Çok değişik bir tarif ve görünüşü bile serin serin.
Fıstıklı kata toz jöle koymasak yada hazır yeşil jöleden koysak olur mu acaba?
Ellerine sağlık
Sevgiler
Pelin dedi ki…
Banucuğum,
Sana şapka çıkartıyorum!Ne kadar güzel şeyler yapıyorsun böyle.Çok değişik bir tarif ve görünüşü bile serin serin.
Fıstıklı kata toz jöle koymasak yada hazır yeşil jöleden koysak olur mu acaba?
Ellerine sağlık
Sevgiler
banu kırmızıgül dedi ki…
pelin canım benim tesekkur ederim.
aslında jöle koymasanızda olur ama ozaman yayılır yani hemen ikram etmeniz gerekiyor jöle kremayı tok tutuyor. yesil jöle 2,5 su bardağı kaynar su ile yapılıyor 1 su bardağı kaynar su ile erit soğumadan hazırlanmıs bitmis kremaya dök karıstır hızlıca kalıba yay ki hemen donmasın dolaba kaldır. kolay gelsin.
Adsız dedi ki…
Canım çok değişik bişi olmuş bu.Tadını çok merak ettim valla.
Maaşallah hızına da yetişilmiyor,nazar değmesin!
Ellerine sağlık!
oy oy oy harika bir pasta olmuş..ellerine sağlık..sevgiler
SOFRAOZLEMİ dedi ki…
bu süper bir soğuk pasta olmuş..bayıdlım..fıstıklı kısmı dondurma gibi duruyor aynı..
canım ellerine sağlık...
Banu'cum bi kaç gündür yoktum bi geldim bu ne böyle neler yapmışsın yine hepsi de süper gönürünüyorlar, ama özellikle bu fıstıklı pastandan bi dilim almak çok istedim valla özellikle fıstıklı katı çok cezbedici:)
ab-ı hayat dedi ki…
Ellerine sağlık nefis görünüyor...


sevgiler...
Melek* dedi ki…
CANIM OK ŞIK GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
Unknown dedi ki…
banucugum yardimlarin icin cok ama pekcok tesekkur ederim canim.
verdigin adresten cok kolay yapabildim canim okadar cok ugrastimki bir turlu yapamadim.
yarim yamalak ingilizceyele olmuyor:)))
bloguma ekledim.cok guzel oldu
cok opuyorum canim kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.
hayırlı cumalar..sevgiler canımm
Betül KAVAL dedi ki…
ellerine sağlık banu malum havalar ısınmaya başladı insan böyle soğuk serinletici lezzetlere daha çok ihtiyaç duyuyor. Bende en kısa zamanda denemek istiyorum ...

sevgiler
zarpandit dedi ki…
tüm lezzetli şeyler değişik tarifler dudak ısırtan fotoğraflar sende banu abla başka ne diyeyeim?:)
hayırlı cumalar..
Cafe Gusto dedi ki…
Sevgili Banu evdeki kuru kayısılarımı değerlendirme imkanı sunduğun için teşekkürler..Ellerine sağlık..sevgiler...
Offf rengine bayıldııımmmm!! Ellerine sağlık Banu'cum, gerçekten de yaz için süper bir alternatif..
Adsız dedi ki…
ELLERİNİZE SAĞLIK SÜPER ŞEYLER BUNLAR BENDE PORTAKALLI PASTAYI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM JELATİNİ NERDEN BULABİLİRİM BANU HANIM
SİBEL
banu kırmızıgül dedi ki…
tesekkurler.

jelkatını aktarlarda veya pasta mal. satılan yerlerden bulabılırsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi