mantarlı körili kiş
hafta sonu sabah kahvaltısına nefis bir tarif kiş. ıspanaklı sevenlerin sayısı çok ama mantarlı denemenizi öneririm..
malzemeler:
hamur için:
1 yumurta
2 yumurta sarısı
110 gr tereyağı
1/2 su bardagı su
1 cay kasıgı tuz ve kabartmatozu
aldıgı kadar un
yapılısı:
tart kalıbı yaglanır.
tereyağı oda ısısına getırılır elle yumusatılır ıcıne tuz yumurtalar eklenır ıyıce karıstırılır. su eklenir. kabartma tozu ve aldıgı kadar un ıle ele yapısmayan yumusak hamur yapılır. 1 saat dolapta dınlendırılır.
unlu tezgahta merdane ıle acılır kalıbın enınde. kalıba yerlestırılır. duzeltılır. onceden ısınmıs 180 derecedekı fırında hafıf kızartılır. alınır mantar sote eklenır yayılır ıcıne uzerıne sos gezdırılır. tekrar fırına verılır kızarana kadar pısırılır.
kiş iç malzemelerı:
malzemeler:
15 adet orta boy mantar
2 soğan
2 corba kasıgı sıvıyag
2 corba kasıgı tereyagı
1 cay kasıgı köri
karabıber tuz
yapılışı:
sogalar ıncecık kıyılır. tavaya alınır yag ıle bırlıkte cok az kavrulur. mantarlar yıkanır ortadan ıkıye kesılır suzulur kararmadan sogan karısımınıa eklenır orta ateste suyu azalana kadar pısırılır. agızını kapatmayın ve tuzunu en son ekleyın kararır.
pısen mantarlar sogumaya alınır.
sos ıcın :
200 ml krema
2 yumurta akı
1 yumurta
cok az tuz
1 kase rendelenmıs kasar hepsı bırlıkte cırpılır.
Yorumlar
NİL
zehra
mutlaka deneyin.
hırsız polıs canım benım tesekkur ederım sut ekle 200 ml krema yerıne krema sadece lezzetı artırıyor ve kıvam verıyor okadar. sevgıler..
ellerine saglik mantar güzel yakismistir ama benimkiler yemez ya
sen bana ordan bir dilimcik veriver
sevgiler iyi pazarlar
ellerine sağlık Banuşum.