ÇAMUR KEKİ (mississipi)


Amerikan mutfağının klasik çamur keki. adını aldığı büyük nehri çağrıştıran çikolatalı krema ile kaplıdır. içi hafif nemli bir kek mutlaka denemenizi öneririm.
tarif çikolatalı büyük lezzetler kitabından. Rosalba Gioffre
Malzemeler:
tarif çikolatalı büyük lezzetler kitabından. Rosalba Gioffre
Malzemeler:
250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı ganür kahve
180 ml su
300 gr un
70 gr kakao
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı katbonat
250 gr şeker
4 yumurta
120 ml. süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
glaze yapmak için:
250 gr bitter çikolata
120 ml krema
250 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı ganür kahve
180 ml su
300 gr un
70 gr kakao
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı katbonat
250 gr şeker
4 yumurta
120 ml. süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
glaze yapmak için:
250 gr bitter çikolata
120 ml krema
Yapılışı:
- unu, kabartmatozunu, karbonatı ve kakaoyu eleyin.
- 180 ml. suyu kaynatın içine çikolatayı, kahveyi ve tereyağını ekleyin karıştırarak eritin krema kıvamına gelsin.
yumurta ve sekerı yarım dakıka cırpın ıcıne süt, ve sıvıyagını ekleyın karıstırın ılımıs cıkolata sosunu ekleyın karıstırın elnmıs un karısımını ekleyın karıstırın 22 cm çember kek kalıbına dokun. ben 33 cm kek çember kalıbı kullandım ama 22 cm kullanın. onceden ısınmıs 160 derecelık fırında 80 dakıka pısırın. soguyunca krema ıle cıkolatayı erıtın soguyana kadar karıstırın cırpın kekın uzerıne gezdırın servıs yapın. nefıssss... :))
- unu, kabartmatozunu, karbonatı ve kakaoyu eleyin.
- 180 ml. suyu kaynatın içine çikolatayı, kahveyi ve tereyağını ekleyin karıştırarak eritin krema kıvamına gelsin.
yumurta ve sekerı yarım dakıka cırpın ıcıne süt, ve sıvıyagını ekleyın karıstırın ılımıs cıkolata sosunu ekleyın karıstırın elnmıs un karısımını ekleyın karıstırın 22 cm çember kek kalıbına dokun. ben 33 cm kek çember kalıbı kullandım ama 22 cm kullanın. onceden ısınmıs 160 derecelık fırında 80 dakıka pısırın. soguyunca krema ıle cıkolatayı erıtın soguyana kadar karıstırın cırpın kekın uzerıne gezdırın servıs yapın. nefıssss... :))
Yorumlar
Ellerin dert görmesin canım...
Sevgiler,
İlkay
Ellerine sağlık
Sevgiler :))
ellerine saglik arkadasim super bir goruntu
www.yenitadlar.blogcu.com
denemek isterim.
bir dilim de ben alabilir miyim?
Bu tarifi ben de okumu�tum bir yerlerde ama yo�un tereya� ve �ikolata i�eri�inden dolay� denemeye cesaret edememi�tim �nk� eminim s�per olacak ve bir dilimle asla yetinemeyece�im.
çamur kekin harika görünüyor.Ellerine sağlık.YİYENLEREDE AFİYET OLSUN TABİİ
SEVGİYLE KAL
Görüsmek umuduyla....
Emine
Sevgiler
Nagehan
Ellerin dert görmesin..
Sevgiler...
bu kadar ara vermezdin sen,, umarım hersey yolundadır..öptüm
sevgiler
gözde
bu kadar ara vermezdin sen,, umarım hersey yolundadır..öptüm
sevgiler
gözde
Umarım herşey yolundadır Banucuğum...
sevgiler....
kek muhtesem gorunuyor
sevgilerimle
mutfakta omur,
cok ıslak olmuyor yanı ıslak kek kadar ıslak degıl. sevgılerımle...
ellerinize sağlık
fehime
kucak dolusu sevgiler.