Kruvasan


Hamur işlerinden en sevdiğim tarif kruvasan dır. çok lezzetli oluyor ve içine sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz ben tereyağılı yaptım yani sade ama içine marmelat, nutella, kasar vb. sürülebilir...




malzemeler:

2,5 su bardağı soğuk su
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı şeker
1 çorba kasığı toz maya
75 gr tereyağı oda ısısında beklemis.
aldığı kadar un

200 gr tereyağı içine surmek için.

üzerine:
yumurta sarısı


yapılışı:


hamur yoğurma kabına suyu , mayayı, tuzu ve sekeri ekleyin karıstırın. un ilavesi ile ele yapısmayan bir hamur yapın. tereyağını ekleyin tekrar yoğurun. uzerini örtün buzdolapta yarım saat dinlendirin.

hamuru unlu zeminde kare sekilde 2 cm. eninde açın
içine 200 gr tereyağı veya margarini hamuru delmeden surun veya ince ince dilimleyerek yağı hamura yerlestir. hamuru zarf biçiminde katlayın. dolapta 20 dakika bekletin. tekrar alın unlu zeminde 2cm. eninde acın zarf biciminde kapatın dolapta 20 dakika dinlendirin.tekrar alın unlu zemınde acın katlayın. dolapta uzerı kapalı sekılde 20 dakıka bekletın.
yani bu islem üç kez tekrarlanacak.

hamuru alın unlu zeminde 1,5 cm. çapında acın 10 cm lik üçgenler şeklinde kesin rulo sarın yağlı tepsiye dizin. ılık ortamda bir saat mayalayın. önceden ısınmıs 190 derecede pisirin....

Yorumlar

Damak Tadı dedi ki…
Kruasan'lar çok nefis görünüyorlar ve bana hep Paris'i hatırlatıyorlar canım.İlk orada tanışmıştım da kendileri ile..))

Ellerine sağlık!!Tarifini hemen not ettim..

Sevgilerle..
Adsız dedi ki…
Banucum ne kadar marifetlisin bacim sen, bende bu kruasanlari ilk gecen yaz koy'e gittigimde yemistim, teyzem sagolsun cok guzel yapar, ayni onunkilere benziyor, eline saglik.
Adsız dedi ki…
bu tarifi denemek istiyorum aslinda ama gozumde buyuyor, senin yaptiklarin cok guzel olmus ayni hazir gibi, eline saglik, tadina bakamiyoruz ama :-(((
inci dedi ki…
merhabalar....kahvaltı için harika bir öneri....ellerine sağlık :) afiyet olsun..
Adsız dedi ki…
Banu'cum görüntüsü hazır satılanlara benzemiş. Çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...
MUTFAKISTAN dedi ki…
banucum harika olmus bravo ben cesarat edememistim cok marifetlisin ellerine saglik
marmelatli severim 1 tane aldim sevgiler
Adsız dedi ki…
Banucuğum, ayakta alkışlayabiliyorum sadece :)

Hiç cesaret edemedim... Ama sen öyle anlatmışsın ki pratik birşeymiş gibi.. Senin gibi marifetli olmak lazım.. :) Ellerine sağlık. Enfes görünüyor..

Keşke ben de cesaret edebilsem.. Pek severim..

Sıcacık sevgiler...
Baharcicegi dedi ki…
hizina yetisilmiyor her gelisimde yeni tariflerle karsilasiyorum önce masallah deyim,cok güzel görünüyor ayni pastanedeki gibi eline saglik canim
Slm. ellerine sağlık çok nefis olmuşlar. Hiç ev yapımı yemedim hazırların görüntüsünü tam tutturmuşsun.Bu tarifi birgün deneyeceğim..Sevgiler...
DENİZSEFASI dedi ki…
çok güzel görünüyor, ellerine sağlık banu
Adsız dedi ki…
deneyeceğım:))

sevgıler
fıdan
merhaba;

tarife bayıldım kesinlikle deneme lazım çünkü müthiş görünüyor
ellerine sağlık

bide banucum beslenme konusunda öğrenci yazıyor senin profilde nerde öğrencisin
merak ettim...

sevgiler
banu kırmızıgül dedi ki…
damak tadı,
tesekkur ederim canım. beğenmene sevindim..
hatice,
tesekkur ederim.
hırsız polis,
canım tesekkur ederim. hollandadan istanbula gelirsin birgun yaparım sana. insallah. sevgiler..
incı,
tesekkur ederim canım. kahvaltı , sahur. cok iyi gider..
ebruli tatlar,
tesekkur ederim. ebru.
okuldayken surekli bunlardan yapardık. elim okadar alısmıski aradan zamanda geçse yapılısını unutmuyorum :)
mutfakistan,
tesekkur ederim canım.
bende tereyağlı severim :) afiyet olsun..
zerrin,
canım tesekkur ederim.
çok incesin. mutfakta birseyler hazırlamak terapi gibi birde mesleğim bu artık :)
bahar ciceği,
tesekkur ederim canım.
ev kalabalık surekli tukeniyor yapılanlar beklemiyor. bende sikayetçi değilim ben yapıyorum onlar yiyor.
:)
aslı kaya,
tesekkur ederim canım. mutlaka dene yapımı sadece uzun zor değil. sevgiler..
deniz sefası,
canım tesekkur ederim. sevgiler..
fidaneli,
tesekkur ederim canım sevgiler..
banu kırmızıgül dedi ki…
esra,
merhaba canım.
tesekkur ederim..

kendimi kısaca tanıtayım :)
ben ev idaresi beslenme bölümu mezunuyum.
aof. ev idaresinde okuyorum bu sene sondu ama iki dersten kaldım :(
artık seneye diploma alırım :)
5 yıldan fazla özel sirketlerde calıstım satıs, pazarlama, tekstil. ama artık kendi mesleğimi yapmaya karar verdim. milli eğitim pastacı ve assçı ustalık belgesi almak için basvurdum. subatta kısmetse alıcam. meslek lisesi beslenme mezunu olduğum için hakkımız varmıs sadece iki - sınava giricem uygulamalı yazılı.pastanenin mutfağında pasta yaparak para kazanmak istiyorum :) kısmet..
bir kızım var adı göksin 5 yasında.

sevgiler..
elma şekeri dedi ki…
off su güzellige bak,ellerine saglik nefis görünüyorlar.Bende hep evde yapmaktan (nasilsa beceremem diye) kactigim bir tarifdi hazir alirdim ama senin tarifi gördükten sonra artik el emegi göznuru kendim yapacagim bakalim becerebilecekmiyim ;)
Selma Alkan dedi ki…
Merhaba Banu abla siteni ilk kez ziyaret ediyorum ve cok beyendim..genelde hep hazir aldigim kruasani bir kerede evde kendim yapip deniyecem..ellerine saglik siteni hemen ekliyorum ..sevgiler
Yemekbahane dedi ki…
Banu merhaba,
İlk kez ziyaret ediyorum siteni ve ilk ziyaretimde kruasan ile karşılaşınca buranın gediklisi olmaya karar verdim :)
Ellerine sağlık, cidden herkesin ifade ettiği gibi herkese zor gelen bir şey kruasan ama lezzeti de tartışılmaz doğrusu.Bu tarifi ben de en kısa zamanda denemek isterim.
Meslek tercihin konusunda ise seni tebrik ederim, en güzelini, sevdiğin şeyi yapmalısın..
Sevgiler
Müge
banu kırmızıgül dedi ki…
elma sekeri,
tesekkur ederim. aslında yapımı kolay. sadece beklemesi sinir ediyor :) kolay gelsin. sevgiler..

selma,
canım tesekkur ederim. bende seni ekledim..

yemek bahane
müge,

tesekkur ederim canım. beğenmene sevindim. tercihim konusundaki guzel dusuncen için tesekkur ederim. sevgiler..
Adsız dedi ki…
harika bir tarif ellerine sağlık biraz zahmetli ama değer doğrusu hoşcakal
pelin dedi ki…
Banucum
harika tarifler eklemişsin.özellikle nanelipestan çok ilginç naneli çikolataları çok severim ama böyle bir pasta yapılabileceğini hiç düşünmemiştim.eline sağlık.kısa zamanda denerim inşallah
Adsız dedi ki…
canım ellerine sağlık...beni italya'da kruasan ve capuccino ile kahvaltı yaptığım günlere götürdün...gerçekten nefis görünüyor...
makarnacik.blogcu
banu kırmızıgül dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
banu kırmızıgül dedi ki…
fusun,
canım tesekkur ederim. sevgiler..

pelin,
tesekkur ederim naneli çikolatayı bende çok severim. sevgiler..
birgül,
neguzel yerlerde tatmıssın canım. tesekkur ederim. sevgiler..
Adsız dedi ki…
Banucum, blogspota geçtin,unuttun bizi..gene çok güzel şeyler hazırlamışsın,ellerine sağlık. Pembe önlüklü mü sensin bu arada, yüzünü görmek heyecanlı ama emin olamadım. Kızına başarılar diliyorum, umarım okulu sever:))))sevgiler.
Adsız dedi ki…
Banucum, blogspota geçtin,unuttun bizi..gene çok güzel şeyler hazırlamışsın,ellerine sağlık. Pembe önlüklü mü sensin bu arada, yüzünü görmek heyecanlı ama emin olamadım. Kızına başarılar diliyorum, umarım okulu sever:))))sevgiler.
banu kırmızıgül dedi ki…
bnu,
canım tesekkur ederım. sızlerı unutmadım. farkındaysan cok tarıf ekleyemıyorum fazlada yorum yazamıyorum gökşin le ve kendı ıslerımle kosturuyorum.
kırmızı onluklu benım. kırmızıyı cok severım :)
tekrar tesekkur ederım . sevgıler...
Adsız dedi ki…
merhaba,ziyaret ve yorumun için çok tşkler canım herzaman beklerim bende gelirim kuruasan enfes görünüyor ellerine sağlık daha evvel denedim ama çokda beğenmedim senin tarifin ve görüntü çok hoşuma gitti bir şey soracağım bu ölçüden kaç tane çıkıyor benim ev ahalisi kuruasan hastası fazla yapmak istiyorum:))sevgiler..
hdidem.blogcu.com
banu kırmızıgül dedi ki…
didem merhaba,
tesekkur ederim. 15-16 tane çıkıyor. ama iki ölçu yap hemen bitiyor. :) sevgiler...
Adsız dedi ki…
canim benim,ne kadar sahane yapmissin kruasanlari.ben daha önce birkac defa denedigim halde becerememistim.aslinda güvenilir yerlerden tarif denemek lazim,senin gibi mesela,ellerine saglik canim.
banu kırmızıgül dedi ki…
senem,
canım tesekkur ederim. sevgiler..
Adsız dedi ki…
merhabalar, kruasanlar enfes görünüyor. Aklıma takılan birşey var. Kullandığınız maya toz maya ise baştan mayayı kabartmadan etkinliğini sürdürebiliyor mu? Yoksa instant mayadan mı bahsediyorsunuz? Cevabınız için teşekkürler şimdiden.
banu kırmızıgül dedi ki…
merhaba canım tesekkur ederim. normal kuru maya ise önceden eritiyorum ılık sut ile.
ama ben instant maya kullandım.
yas maya daha iyi sonuç veriyor onuda sut ile eritip ekliyorum. kolay gelsin sevgiler..
Nixie dedi ki…
Yok anladimki benim Kruvasanla ve kuruHasanla uzlaşmam mümkün değil.Ve anladimki bu tarif yerine digeri daha iyi.Çünkü sonradan hamura margarin katmak işkence..Ve sekilleri birşeye benzemesede digerini yemiştik.Ama bunu yiyemedik.Uzuuun bir süre dokunmasam iyi olur Kruvasana:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi